Suat Kılıç da gidiciler arasındaymış!

Suat Kılıç da gidiciler arasındaymış!

'Kınalı' Bakanın da 'gidiciler' listesinde olduğu iddia edildi.

Başbakan Erdoğan'ın revizyon olabilir açıklamasının ardından AK Parti kulisleri de hareketlendi. 
 
Milliyet gazetesi yazarı Nagehan Alçı, AK Parti kulislerinden konuşulan iddiaları köşesine taşıdı.Üç bakanın belediye başkanlığı için adaylığına kesin gözüyle bakılırken, Suat Kılıç'ın da koltuğu kaybedeceği iddia ediliyor.
 
İşte Alçı'nın o yazısı:
 
Yerel seçimlerden önce kabine değişikliği olacak mı? Ankara kulislerinde geçtiğimiz haftadan beri en çok sorulan soru bu... Başbakan bu soruya ‘olabilir’ anlamına gelecek bir yanıt verince ortalık hareketlendi. Ben de partinin içinden önemli kaynaklarıma sordum.
* * *
Dedikleri şu: ‘Küçük çaplı bir değişiklik olabilir. Belediye başkanı adayı olarak düşündükleri isimler gidebilir. Bu isimlerin başında Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Aileden Sorumlu Bakan Fatma Şahin ve Tarım Bakanı Mehdi Eker var. Üçü de son derece başarılı isimler ancak Başbakan, Faruk Bey’i Bursa ya da Urfa’ya, Fatma Hanım’ı Antep’e, Mehdi Bey’i de Diyarbakır’a düşünüyor. Binali Yıldırım’ı da İzmir ya da İstanbul’a istiyor ama Binali Bey gönüllü değil, şayet ikna olursa onu da aday gösterecek. Egemen Bağış da aday olarak gösterilebilecek isimler arasında...’
* * *
Bir de aday gösterilmeyeceği halde görevden alınabilecek bir bakan var: Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Suat Kılıç... Kılıç’ın gelgitli bazı tavırları Başbakan’ın hoşuna gitmiyor. Sosyal medyada bir Bakan’a yakışmayacak çıkışları özellikle Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda yaptığı büyük kıyım dikkat çekti. Yurt sistemi bu nedenle karmakarışık oldu. Binlerce üniversite öğrencisi kalacak yer bulamazken şu an yurtlarda 15 binin üzerinde yatak boş bekliyor. Olimpiyat konusunda da organizasyon ve koordinasyonu iyi yönetemediği konuşuluyor. Kısacası Suat Kılıç koltuğunu kaybedebilir...
 
VEDAT BEKİ GÜNLER ÖNCESİNDEN AÇIKLAMIŞTI
Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki; Bakan Suat Kılıç'ın Çankırı ziyareti (18 Eylül 2013) sonrası Twitter'dan attığı mesajında "Çankırı'ya asla bir daha BAKAN olarak gelemeyeceksin! Çankırı ziyaretini de o şehrin insanları unutsa dahi, bizler unutmayacağız!" demişti.
 
Vedat Beki, ayrıca Bakan Kılıç'ın ziyareti sonrası AK Parti Çankırı milletvekili İdris Şahin'le yaptığı görüşmede de "3 ay sonra bakanlık koltuğunda oturacağı şüpheli bir isme, Çankırı ziyaretinde sergilediği tavır nedeniyle göstermiş olduğunuz tahammülü anlamakta zorlanıyorum" diyerek Bakan Kılıç'ın 'bakanlık' ömrünün çok da fazla olmadığına işaret etmiş, sayın milletvekili de "Sizler gazeteci olarak bizlerde olmayan bilgiyi ifade ediyorsunuz! Bizde hiç de öylesi bir söylenti yok!" diyerek konuyu kapatmıştı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler