Suat Kılıç: Holigana acımak yok

Suat Kılıç: Holigana acımak yok

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, sporda şiddeti önlemeye yönelik çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Seyirden men cezası alan vukuatlık taraftar sayısının 2 bini aştığını söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, sporda şiddete izin verilmeyeceğini söyledi. Kılıç, 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında Mersin'de yapılan tesislerde incelemelerini sürdürürken, gazetecilerin sorusu üzerine sporda şiddeti önlemeye yönelik yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

2 BİN TARAFTARA STAT YASAĞI
6222 Sayılı Kanun kapsamında şiddet olaylarına kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini ifade eden Kılıç, şunları söyledi:
 
''6222 Sayılı Kanun kapsamında seyirden men cezası alan vukuatlık taraftar sayısı 2 bini aştı. Adalet Bakanlığı ile görüşmeler devam ediyor. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığı ile görüşme halindeyiz. Türkiye'de çıkan bütün kanunları uygulamakla yükümlü olan kurumlar, savcılar ve hakimlerdir, yani adliyelerimizdir. 6222'yi tavizsiz bir şekilde uygulamaya devam edecekler. Stadyumda ya da stadyum dışında olay çıkaran, kanunu ihlal eden taraftar bunun bedelini mutlaka ödeyecek.
 
MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ
En hafif ceza, seyirden men. Hapis ve para cezası da var. Eğer işlediği suç, Türk Ceza Kanu'nunda ayrıca tanımlanmış olan daha ağır yaptırım gerektiren bir suç olursa, çok daha ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklar.
 
Müsamaha göstermeyeceğiz. Yargı da, polis de müsamaha göstermeyecek. (Bırakalım, taraftardır yapsın) dönemi kapandı. Kanun, salonlarda, stadyumlarda da uygulanacak. Kanunu ihlal eden seyirci de kesinlikle stadyum ve salon dışına çıkarılarak, kanun tatbik edilecek.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler