Şükrü Saracoğlu'nun isim hakkına iki dev talip!

Şükrü Saracoğlu'nun isim hakkına iki dev talip!

Saracoğlu Stadı'nın isim hakkı için Fenerbahçe'ye en yüksek teklif veren şirketlerden birinin GSM operatörü Turkcell olduğu ortaya çıktı. Bir diğer firma ise Avusturya orijinli enerji içeceği üreticisi Red Bull...

Fe­ner­bah­çe yö­ne­ti­mi geç­ti­ği­miz gün­ler­de Şük­rü Sa­ra­coğ­lu Sta­dı'nın isim hak­kı­nı pa­zar­la­ma ka­ra­rı al­mış­tı. Ku­lüp­ten Ka­mu­oyu Ay­dın­lat­ma Plat­for­mu'na ya­pı­lan açık­la­ma­da isim hak­kı ko­nu­sun­da yur­ti­çi ve yurt­dı­şın­da ba­zı ku­rum­lar­la gö­rüş­me­le­re baş­la­na­ca­ğı du­yu­rul­muş­tu.

Ge­çen sü­re­de Sa­rı-La­ci­vert­li ku­lüp yer­li ve ya­ban­cı bir­çok fir­ma­dan tek­lif alır­ken isim hak­kı­na ta­lip olan şir­ket­ler ara­sın­da Tür­ki­ye'nin ön­de ge­len GSM şir­ket­le­rin­den Turk­cell'in de yer al­dı­ğı öğ­re­nil­di. Sek­tör­de­ki di­ğer ra­kip­le­rin­den Türk Te­le­kom'un Ga­la­ta­sa­ray'ın sta­dı­nın, Vo­da­fo­ne'un da Be­şik­taş'ın ye­ni in­şa edi­len sta­dı­nın isim hak­kı­nı al­ma­sı­nın ar­dın­dan ha­re­ke­te ge­çen Turk­cell'in Şük­rü Sa­ra­coğ­lu Sta­dı için ol­duk­ça yük­sek bir tek­lif ver­di­ği ifa­de edil­di. Ku­lü­bün Sa­rı-La­ci­vert renk­le­ri­nin şir­ke­tin lo­go renk­le­riy­le ay­nı ol­ma­sı da an­laş­ma ih­ti­ma­li­ni güç­len­di­ri­yor.

Fe­ner'in ra­kibi ol­muş­tu

İsim hak­kı için Turk­cell'in ya­ban­cı ra­kip­le­ri de bu­lu­nu­yor. Bun­lar­dan en iyi tek­lif ve­ren fir­ma­lar ara­sın­da ener­ji içe­ce­ği üreticisi Red Bull dik­kat çe­ki­yor. Son dö­nem­de spor ala­nın­da yap­tı­ğı ya­tı­rım­lar­la dik­kat çe­ken Avus­tur­ya men­şe­li fir­ma Fe­ner­bah­çe'nin se­zon ba­şın­da Şam­pi­yon­lar Li­gi ön ele­me tu­run­da kar­şı­laş­tı­ğı Avus­tur­ya'nın Salz­burg ta­kı­mı­nı 2005 yı­lın­da sa­tın al­mış, hem ta­kı­ma hem de sta­dı­na is­mi­ni ver­miş­ti. ABD'de New York Stars ta­kı­mı­nı da 2006 yı­lın­da ben­zer şe­kil­de sa­tın ala­rak is­mi­ni ve­ren şir­ket, Al­man ikin­ci lig eki­bi Le­ip­zig'in de ku­ru­cu­su ve ana spon­so­ru. Şir­ke­tin ayrıca Re­na­ult'nun mo­tor des­te­ğiy­le kur­du­ğu For­mu­la 1 ta­kı­mı Red Bull Ra­cing de son 4 yıl­dır şam­pi­yon­lu­ğu kim­se­ye kap­tır­mı­yor.

Öte yan­dan Fe­ner­bah­çe yö­ne­ti­mi, Şükrü Saracoğlu Sta­dı’nın isminin de­ği­şme­siy­le yıl­lık en az 10-15 mil­yon eu­ro­ civarında bir ge­lir el­de et­me­yi plan­lı­yor. (Bugün)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler