Şükrü Tarhan'a 'seni sinkaf ederim' davası

Şükrü Tarhan'a 'seni sinkaf ederim' davası

Çankırı'nın Çerkeş ilçesi belediye eski başkanı Şükrü Tarhan hakkında Cumhuriyet Savcılığı şikayet üzerine 'seni sinkaf ederim' davası açtı.

Çerkeş Cumhuriyet Savcısı Ahmet Canpolat, yapılan 'kişisel hakaret' kapsamında ortaya konulan deliller çerçevesinde Belediye eski başkanı Şükrü Tarhan hakkında TCK'nın Madde 125/1 kapsamında cezalandırılması talebiyle dava açtı.

Çerkeş Belediye eski başkanı Şükrü Tarhan'dan şikayetçi olan kişi Ergin Yılmaz. Yılmaz'ın iddiasına göre "09.06.2014 tarihi öğlen saatlerinde müşteki Ergin Yılmaz'ın yanında Ali Uysal isimli kişi ile birlikte yürürken Çerkeş Belediye binası yanında bulunan parkın yanına geldiklerinde şüpheli Şükrü Tarhan ile karşılaştıkları, burada müşteki Ergin Yılmaz'ın şüpheli Şükrü Tarhan'a 'işte böyle gezersin' demesi üzerine, şüpheli Şükrü Tarhan'ın müşteki Ergin Yılmaz'a hitaben 'seni sinkaf ederim' şeklinde hakaret içerikli ifadeyi kullandığı, yaşanılan olayın alınan tanık beyanı ile doğrulandığı" belirtiliyor.

Taraflar 15 Ocak 2015 tarihinde Çerkeş Adiyesinde hakim karşısına çıkacaklar.

Şükrü Tarhan hakkında istenilen cezalar
TCK 125/1 (Değişik: 29/6/2005 – 5377/15 md.) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilat ederek işlenmesi gerekir.

TCK 125/(4) (Değişik: 29/6/2005 – 5377/15 md.) Hakaretin alenen işlenmesi halinde ceza altıda biri oranında artırılır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler