Süleyman Seba vefat etti

Süleyman Seba vefat etti

Beşiktaş'ın efsane ismi yaşama gözlerini kapadı.

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Süleyman Seba için Cuma günü Vodafone Arena Stadı'nda tören düzenlenecek. Cuma namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrasında da efsane başkanın naaşı Feriköy Mezarlığı'na defnedilecek.

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba (88) hayatını kaybetti. 5 Nisan 1926 doğumlu olan Süleyman Seba, uzun süredir sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi görüyordu.

HASTANEDEN AÇIKLAMA
Sebanın uzun süre tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi ölümüyle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada "4 Mart 2014 tarihinden bu yana kronik hastalığı nedeniyle hastanemizde takip ve tedavi edilmekte olan Sayın Süleyman Seba saat 20:37'de hayatını kaybetmiştir" ifadelerine yer verildi.

CENAZE TÖRENİ CUMA GÜNÜ
Süleyman Seba için Cuma günü Vodafone Arena Stadı'nda tören düzenlenecek. Cuma namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrasında da efsane başkanın naaşı Feriköy Mezarlığı'na defnedilecek.

BEŞİKTAŞ CAMİASI HASTANEYE AKIN ETTİ
Süleyman Seba'nın vefat haberini alan Beşiktaşlılar, efsane başkanın hayatını kaybettiği Amerikan Hastanesi'ne akın etti.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, eski başkan Serdar Bilgili, eski asbaşkanlardan Murat Aksu, Beşiktaşlı Futbolcular Derneği eski başkanı Haluk Özgerçek, Kabataşlılar Derneği Başkanı Anıl Cansızoğlu, eski kalecilerden Mete Bozkurt, eski yöneticilerden İsmail Ünal, Metin Keçeli, Nükhet Kalkavan, Beşiktaşlı sporcular, genel kurul üyeleri ve çok sayıda taraftar, Amerikan Hastanesi'ne geldi.

BEŞİKTAŞ KULÜBÜNÜN AÇIKLAMASI
"Beşiktaşımızın tarihine damgasını vuran, hayatının tamamını siyah-beyaz olarak yaşayan, gönlünde ve aklında sadece Beşiktaş olan, her daim yol göstericimiz ve camiamızın birleştirici unsuru olan, Onursal Başkanımız Süleyman Seba'yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Beşiktaşlı duruşunun en önemli temsilcisi Süleyman Seba, bundan böyle gönüllerimizin bir parçası olarak tüm Beşiktaşlıların içinde yaşayacak... Hatıraları ise asla akıllarımızdan çıkmayacak. Süleyman Seba'nın adı, her Beşiktaşlı için gurur duyduğu büyük bir değer olarak hem gönüllerimizin hem de tarihimizin sayfalarına altın harflerle yazıldı. Onursal Başkanımız Süleyman Seba'nın toprağı bol, ruhu şad olsun... Tüm hakkımız kendisine helal olsun... Süleyma Seba'ya Allah'tan rahmet, tüm Beşiktaş Camiasına, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz."

GALATASARAY KULÜBÜ'NÜN AÇIKLAMASI
"Türk sporunun ve Beşiktaş’ın unutulmaz başkanlarından, Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba’nın yaşamını yitirdiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Ülkemiz, sportmenlik ve centilmenlik dendiğinde akla gelen ilk isimlerden birini, çok değerli bir spor adamını kaybetmiştir. Süleyman Seba ismi, centilmen duruşu ve Türk sporuna yaptığı katkılar ile sonsuzluğa kazınacak, her daim hatırlanacaktır. Süleyman Seba’ya Allah’tan rahmet, başta Beşiktaş Kulübü olmak üzere tüm Türk spor camiası ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz."

FENERBAHÇE KULÜBÜ'NÜN AÇIKLAMASI
"Beşiktaş Kulübü'nün Onursal Başkanı ve Türk sporunun büyüğü Sayın Süleyman Seba'nın vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Türk futboluna kazandırdığı değerlerle daima hatırlanacak ve hiçbir zaman unutulmayacak Sayın Süleyman Seba'ya Allah'tan rahmet, ailesine, Beşiktaş Spor Kulübü'ne, Türk spor camiasına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler