Süleyman Soylu'nun "Gabar'da petrol bulduk" mesajı patladı

Süleyman Soylu'nun "Gabar'da petrol bulduk" mesajı patladı

14 Mayıs seçimleri öncesinde iktidar medyası A Haber ve Sabah Gazetesi’nin "Gabar’da petrol fışkırıyor!" başlığıyla verdiği görüntülerin Dominik Cumhuriyeti ile Haiti arasında bir bölgede çekildiği ortaya çıktı

BAŞTA İktidar medyası olmak üzere zamanın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 14 Mayıs seçimleri öncesi sık sık dile getirdiği "Gabar'da petrol bulduk" açıklamalarının 'gerçek dışı' olduğu ortaya çıktı.

İktidar medyasının 14 Mayıs seçimleri öncesinde başladığı ve seçim süreci boyunca ısıtıp ısıtıp okuyucunun önüne koyduğu "Gabar’da petrol fışkırıyor" dediği görüntülerin Dominik Cumhuriyeti ile Haiti arasında bir bölgede çekildiği ortaya çıktı

Görüntüleri "Gabar’da petrol fışkırıyor" başlığıyla servis eden iktidar medyası tepkilerin ardından haberleri kaldırdı.

İktidar medyası A Haber ve Sabah Gazetesi’nin "Gabar’da petrol fışkırıyor!" başlığıyla verdiği görüntülerin Dominik Cumhuriyeti ile Haiti arasında bir bölgede çekildiği ortaya çıktı

A Haber, söz konusu görüntüleri, "Gabar’da petrol fışkırıyor! Artezyen kuyusundan bile petrol çıktı! Artık terör değil enerji yuvası" ifadeleriyle servis ederken, Sabah Gazetesi de benzer ifadelere yer verdi.

TRT Haber de görüntüleri kullanmadı ama "petrol fışkırıyor" dedi. Haberde, "Şırnak’ta 150 milyon varillik petrol rezervi keşfi yapılan Gabar Dağı’nda günde yaklaşık 5 bin varil petrol çıkarılıyor" ifadelerine yer verdi.

ZAMANIN İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU 'GABAR DAĞI’NDA PETROL BULDUK' DEMİŞTİ VE EKLEMİŞTİ!

1 Mayıs günü Tokat'ta yaptığı konuşmada (o günün İçişleri Bakanı) Süleyman Soylu Kato Dağı'nda petrol bulunduğunu söylemişti. Soylu şöyle demişti:

"Şimdi o Kato Dağı’nın hemen yanında, Gabar Dağı'nda ne bulduk, biliyor musunuz? Petrol bulduk. Tam 6 aydır. Bir şehidimiz vardı. Esma Çelik, o kuyuların yollarını yaparken el yapımı patlayıcı patladı da orada, o bombayı imha etmeye çalışırken kızımız şehit oldu. O kuyuların ismine ve o bölgenin ismine Esma Çelik bölgesi verdik. O şehidimizin, bereketiyle, o şehidimizin duasıyla beraber orası bereketlendi, bollandı."

GÖRÜNTÜLER DOMİNİK'TEN ÇIKTI

Söz konusu görüntülerin, Gabar'a ait olmadığı anlaşılınca sanal medyada çok sayıda kullanıcı tepki gösterdi. Sabah Gazetesi ilgili haberi Twitter’dan ve internet sitelerinden kaldırdı.

İktidar cenahının Gabar'dan petrol fışkırıyor söylemleri ise "At yalanı..." ile başlayan özdeyişimizi akla getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler