Sümeyye’ye suikast yalanında şok iddialar!

Sümeyye’ye suikast yalanında şok iddialar!

Ethem Sancak'ın gazeteleri tarafından ortaya atılan Sümeyye Erdoğan'a suikast haberlerinin kaynağının Anadolu Ajansı olduğu iddia edildi.

Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Yılmaz, Ethem Sancak’ın gazeteleri tarafından ortaya atılan ve CHP’li Umut Oran’ı itibarsızlaştırmak için kullanılan “Sümeyye’ye suikast" haberleri ile ilgili çok konuşulacak detayları yazdı.

Yılmaz; sahte ve uydurma yazışmalar ile kurgulandığı uzman raporlarla ispatlanan bu bilgilerin devletin resmi haber ajansı AA tarafından servis edildiğini ileri sürüldü.

“Savcılık soruşturması sırasında bu palavrayı yayınlayan gazetecilerin kendilerini nasıl savunduklarını merak ettim” diyen Hürriyet yazarı Mehmet Yılmaz, haberin istihbarat yetkilileri tarafından Cumhurbaşkanı’na rapor edildiğini, Anadolu Ajansı’nın da bu kaynaklardan kendisine ulaştırılan bilgileri bu gazetelere özel olarak servis ettiğini yazdı.

İşte Hürriyet Yazarı Mehmet Yılmaz’ın yazısından ilgili bölüm:

"Şems Ethem’in iki gazetesi seçimlerden önce bomba bir iddia ortaya atmıştı. İddia Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a düzenlenecek bir suikast hazırlığı ile ilgiliydi.

Güya Taraf yazarı Emre Uslu ile CHP milletvekilleri Umut Oran ve Akif Hamzaçebi bu konuda birbirlerine direkt tweet’ler atmışlardı.

Savcılık iki bilirkişi raporuyla söz konusu tweet’lerin “sahte” olduğunu tespit etti ve iki gazetenin sorumluları hakkında “yayın yoluyla zincirleme hakaret ve iftira” suçlamasıyla toplam 5 ayrı dava açtı.

Ben de savcılık soruşturması sırasında bu palavrayı yayınlayan gazetecilerin kendilerini nasıl savunduklarını merak ettim ve muhabir arkadaşımız Nurettin Kurt, bana dosyayı yolladı.

Gazetenin sorumlu müdürü Mustafa Dolu’nun ifadesi Anadolu Ajansı ve “istihbarat kaynaklarını” gündeme getiriyor.

İSTİHBARAT RAPOR ETMİŞ, AA HABERLEŞTİRMİŞ

Savunmasında verdiği bilgilere göre, bu haber istihbarat yetkilileri tarafından Cumhurbaşkanı’na rapor edilmiş. Anadolu Ajansı da belli ki bu kaynaklardan kendisine ulaştırılan bilgileri bu gazetelere özel olarak servis etmiş.

Böyle bir ciddi iddia neden ajansın bültenine konulup, tüm abonelere geçilmemiş, bu bir soru!

Olayın nasıl geliştiğini kolayca tahmin edebiliriz: İstihbarat servislerinde muhalefeti zor durumda bırakacak böyle sahte tweet’ler üretildi.

Sonra bunlar Anadolu Ajansı’ndaki bir ekip tarafından haber dili ile yeniden yazıldı. En son olarak da kullanılmaya elverişli gazetelere servis yapıldı. Bu haberlerden bazıları havuz gazetesine giderken, bazıları da Şems medyasına dağıtıldı.

Olup biten bundan ibarettir.

Gördüğünüz gibi bu beyler en aşağılık yalanları uydurmak konusunda hiçbir tereddüt göstermiyorlar. Varsa yoksa o uydurdukları yalanların, attıkları iftiraların seçimlerde işe yarayıp yaramayacağı. Seçimlerde işlerine yarayacağını bilseler daha başka neleri yaparlar, bilemedim.

Onların hayal güçlerine bizim hayal gücümüz yetişemiyor, biliyorsunuz.

Bir de şunu merak ediyorum tabii: Kızının adının böyle bir yalana alet edilmesinden Cumhurbaşkanı’nın haberi var mıydı?

O cenahta işlerin nasıl döndüğünü bilenlere soruyorum, bana yanıt vermelerine gerek yok.

Sadece kendilerine şunu sorsunlar: İktidar için daha nelerden fedakârlık edebilirler?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler