Sumitomo Çankırı'da iş bırakma eylemi!

Sumitomo Çankırı'da iş bırakma eylemi!

Yakınkent Organize Sanayii'nde üretime başlayan Japon sermayeli Sumitomo Lastik Fabrikasında 300 işçi bu sabah itibariyle iş bırakma eylemi gerçekleştiriyor.

Edinilen bilgilere göre fabrika çalışanlarının Lastik-İş Sendikası'na üye olmaları nedeniyle işveren 4 işçinin iş akdini feshetti. Duruma tepki gösteren işçiler, arkadaşlarının işe alınması talebiyle sabah 08.00 itibariyle mesaiye başlamadılar.

SENDİKA ÜYESİ 4 İŞÇİ İŞTEN ÇIKARTILDI
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği ilk bilgilere göre; Sumitomo Lastik Fabrikasında çalışan işçilerin yaklaşık 210'u Lastik-İş Sendikası'na üye oldu. Fabrika yönetimi sendikaya üye olan 4 işçinin iş akdini fesetme yoluna gidince, halen çalışan yaklaşık 300 kişi bu sabah işyerine gelmiş olmasına karşın mesaiye başlamadı.

Lastik-İş Genel Merkez yöneticilerinden aldığımız bilgiye göre "Fabrikadaki iş bırakma eylemi, iş akdi fesedilen 4 işçinin tekrar işbaşı yapması ve işyerinde sendikalaşmaya izin verilmesi" sonrasında çalışanların mesaiye başlayacağı öğrenildi.

İHSAN MALKOÇ: İŞVEREN KARARSIZLIK GÖSTERİYOR!
Lastik-İş Sendikası yöneticilerinden İhsan Malkoç'la yaptığımız görüşmede "Dün akşam itibariyle 4 arkadaşımızın iş akdi işveren tarafından feshedilmiş. Bu arkadaşlarımız fabrikanın üretime hazırlık aşamasından bu yana görev yapan, Taylan'da giderek eğitim alan arkadaşlarımız. Arkadaşlarımızın işverenden talepleri, iş akitleri sonlandırılan arkadaşlarının tekrar işe alınması. Dün akşamdan bu yana fabrikadayız. İşveren avukatlarının geleceğini söyledi. Ancak sergilemiş olduğu tavırlara baktığımızda kendisini kararsız görüyorum. Taleplerimiz karşılanıncaya kadar iş bırakma eylememiz sürecek" dedi.

SUBİTOMA ÇANKIRI'DA İŞ BIRAKMA EYLEMİ SONA ERDİ

cankiri-sumitomo-is-birakma-eylemi-resim-04.jpg

Malkoç, sendikanın işyerindeki yetkisi konusunda da "Sendika olarak bakanlığa yaptığımız 'yetki talebi' müracaatımızın kabul edilmesini bekleme aşamasındayız. İşyerinde yeterli üye sayısına ulaşmış durumdayız. Yetki konusunda herhangi bir sıkıntımız yok" diyerek sözlerini tamamladı.

sumitomo-cankiri-is-birakma-eylemi-yakinkent-osb-resim-04.jpg

CHP ÇANKIRI MİLLETVEKİLİ ADAYLARI DA İŞÇİLERE DESTEK VERDİ

CHP Çankırı milletvekili adayları Murat Berat Atalay ve İlhan Tekin, iş bırakma eylemi yapan işçileri ziyaret ederek destek sözü verdiler.

cankiri-chp-mv-adaylar-atalay-tekin-resim-grev-04.jpg

CHP Çankırı milletvekili adayı Murat Berat Atalay işçilerle görüşme sonrası Sözcü18'e yaptığı açıklamada "İşçi kardeşlerimiz işten atılan 4 arkadaşları için güzel bir dayanışma sergileyerek yasal hakları çerçevesinde eylemlerini sürdürüyorlar. Sendika yöneticileri ile yaptığımız görüşmede bizlere aktarılan bilgiye göre fabrika yönetiminin görüşmeden ve uzlaşmadan yana tavır sergilemediğini, yaşanan sorunu aşma konusunda kendilerinin masaya oturmak için fabrika içindeki bekleyişlerinin sürdüğünü açıkladılar. İşçi arkadaşlarımız kendilerine verdiğimiz destekten mutlu oldular" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler