Süperin sahibi Galatasaray - İZLE

"Süper"in sahibi Galatasaray - İZLE

Galatasaray, Erzurum'da Fenerbahçe'yi 3-2 yenip Süper Kupa'nın sahibi oldu.

TFF Süper Kupa'nın 6. şampiyonu Galatasaray, kupasını TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in elinden aldı. Karşılaşmanın ardından saha içinde sevinç yumağı oluşturarak zaferini kutlayan sarı-kırmızılılara, daha sonra protokol tribününde gerçekleştirilen törende Süper Kupa'yı TFF Başkanı Yıldırım Demirören verdi. Kupayı Galatasaray'da Necati Ateş, Tomas Ujfalusi ve Sabri Sarıoğlu kaldırdılar.

Maçın geniş özeti ve goller için - TIKLA

Kupa töreni sırasında büyük sevinç yaşayan sarı-kırmızılılar, saha içine inerek kupa ile taraftarlarını selamladı. Galatasaraylı taraftarlar da kupa ile tribünleri dolaşan futbolculara tezahüratlarla destek vererek sevinçlerine ortak oldu.
 
Kupa töreninde sarı-kırmızılıların yeni transferi Brezilyalı Felipe Melo da protokol tribününe gelerek takım arkadaşlarıyla şampiyonluğu kutladı. Melo'nun oyuna ikinci yarı dahil olan Aydın Yılmaz'ın formasını giymesi dikkat çekti.
 
TFF Başkanı Demirören, Fenerbahçe'ye de ikincilik madalyasını takdim eden kişi oldu. Maçta görev yapan hakemler Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık ongun, Süleyman Abay, Hüseyin Göçek ve Bülent Yıldırım'a da başarı şiltleri TFF Başkan Vekili Ufuk Özerten tarafından takdim edildi.
 
TFF Süper Kupa karşılaşmasında Fenerbahçe'yle mücadele eden Galatasaray, 3-2 galip gelerek kupayı müzesine götürdü. Daha önce iki kez TFF Süper Kupa maçı yapan ve Beşiktaş'a karşı kaybedip, Kayserispor'a karşı ise kazanan sarı-kırmızılı takım, üçüncü maçında 2. kupasını elde etti. Bu organizasyonda 2 kez şampiyonluk yaşayan Fenerbahçe ile Galatasaray'ın şampiyonluk sayıları da eşitlenmiş oldu.
 
Son iki derbide 2 kupa
Galatasaray, Fenerbahçe'ye karşı oynadığı son iki maçında da kupa kaldırdı. Spor Toto Süper Lig Şampiyonluk Grubu son maçında Fenerbahçe'ye Şükrü Saracoğlu Stadı'nda konuk olan Galatasaray, bu karşılaşmayı 0-0 eşitlikle tamamlayarak şampiyonluğunu ilan ederken, ardından yeni sezonun ilk resmi maçında ise bu kez TFF Süper Kupa'da Fenerbahçe karşısında 3-2'lik galip geldi.
 
Umut ve Selçuk'tan muhteşem performans
Fenerbahçe karşısında TFF Süper Kupa'yı kaldırmayı başaran Galatasaray'da Umut Bulut ve Selçuk İnan'ın performansları göz kamaştırdı. Maçı 2 golle tamamlayan Umut Bulut, ne kadar etkili bir gol silahı olduğunu ispatladı ve ''Maçın adamı'' seçilerek başarısını taçlandırdı. Umut, hazırlık maçlarında attığı 6 golün ardından, ilk resmi maçına da 2 gol sığdırmayı başardı. Sarı-kırmızılı ekipte Umut Bulut'un attığı 2 golün de pasını veren Selçuk İnan, etkili oyununa takımına galibiyeti getiren golü de penaltıdan atarak önemli bir artı eklemiş oldu.
 
Alex ve Kuyt Fenerbahçe'ye yetmedi
Galatasaray karşısında oldukça mücadeleci bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe'nin iki önemli oyuncusu Alex ve Kuyt'ın çabaları, galibiyet için yeterli olmadı. Galatasaray'ın baskılı oynadığı ve öne geçtiği ilk yarıda frikikten attığı golle takımının soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitmesini sağlayan Alex, ekibini sırtlayan isim oldu. Sarı-lacivertlilerin yeni transferi Dirk Kuyt da maç boyunca ayakta kalan isimlerden olurken, ikinci yarıda attığı golle takımının ikinci kez beraberliği yakalamasını sağladı, ancak tüm çabaları kupanın kazanılması için yetmedi.
 
Sahaya atılan meşaleler nedeniyle durakladı
Karşılaşmada kaydedilen goller taraftarları sevince boğarken, yakılarak sahaya atılan meşaleler ise oyunu olumsuz yönde etkiledi. Sahaya atılan meşaleler nedeniyle her iki yarıda da zaman zaman oyun duraklarken, saha kenarına kadar gelerek ortamın yatışmasını bekleyen hakemler uyarı anonsu yaptırdılar. Taraftarların yanan meşaleleri zaman zaman birbirlerinin üzerine atması nedeniyle de yaralanma tehlikesi geçirenler oldu.
 
Penaltı yardımcı hakemden
Maçın 90 dakikasında Umut Bulut'un Caner Erkin'in müdahalesiyle ceza sahası içinde yerde kaldığı pozisyonda penaltı verilirken, karar yardımcı hakem Tarık Ongun'dan geldi. Umut'un yerde kalmasının ardından maçın hakemi Cüneyt Çakır bir süre duraklarken, daha sonra yardımcısının uyarısıyla penaltı noktasını gösterdi.
 
Engin Baytar kırmızı kart gördü
Karşılaşmanın 65. dakikasında Fenerbahçe'nin Kuyt'ın golüyle 2-2'lit eşitliği yakalamasının ardından, sarı-kırmızılı futbolcular ofsayt beklentisiyle itirazlarda bulundu. Engin Baytar da itirazlarının ardından direkt kırmızı kart gördü. Mücadelenin 66. dakikasında Cüneyt Çakır'dan kırmızı kart gören Engin Baytar, sahadan güçlükle çıkarıldı. Arkadaşlarının sakinleştirmeye çalıştığı oyuncunun, sahadan çıkarken 4. hakem Süleyman Abay'la da sert bir diyaloğa girdiği gözlendi. Takımını kalan bölümde 10 kişi bırakan Engin, kırmızı kart cezası devam eden Burak Yılmaz'la birlikte Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk maçında Kasımpaşaspor'a karşı forma giyemeyecek.
 
Terim'in Galatasaray'da 14. kupası
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, TFF Süper Kupa zaferiyle sarı-kırmızılı ekibin başında 14. kupasını kaldırdı. Sarı-kırmızılı ekibin başında 8. sezonuna başlayan tecrübeli teknik adam, takımına daha önce 5 lig, 3 TSYD Kupası ve 2 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 1 UEFA Kupası şampiyonluğu kazandırdı. Terim, TFF Süper Kupa'da da ilk kez şampiyonluk yaşarken, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise bu ilki yaşama fırsatını kaçırmış oldu.
 
GALATASARAY: 3 - FENERBAHÇE: 2
 
STAT: Kazım Karabekir
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
 
GALATASARAY: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Dany, Hakan Balta, Hamit Altıntop, Engin Baytar, Selçuk İnan, Emre Çolak (Dk. 83 Aydın Yılmaz), Umut Bulut (Dk. 90 6 Necati), Elmander (Dk. 69 Amrabat)
 
FENERBAHÇE: Volkan Demirel (Dk. 16 Mert Günok), Orhan Şam (Dk. 90+1 Sow), Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topuz, Cristian, Mehmet Topal (Dk. 69 Krasic), Caner Erkin, Alex, Kuyt
 
GOLLER: Dk. 19 ve Dk. 58 Umut Bulut, Dk. 90 Selçuk İnan (Galatasaray), Dk. 45+2 Alex, Dk. 65 Kuyt (Fenerbahçe)
KIRMIZI KART: Dk. 66 Engin Baytar (Galatasaray)
SARI KARTLAR: Dk. 45+1 Alex, Dk. 70 Orhan Şam, Dk. 76 Bekir İrtegün, Dk. 80 Mehmet Topuz (Fenerbahçe), Dk. 90+5 Selçuk İnan (Galatasaray)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler