Sürekli Çankırı yolları mı yarılacak!

Sürekli Çankırı yolları mı yarılacak!

Yaklaşık 12 milyon lira harcamayla yaptırılan ve geçen yıl Kasım ayında bitirilen Erzurum'daki 8 kilometrelik karayolunda, heyelan yüzünden meydana gelen yarıklar korkutuyor.

Kent merkezine 18 kilometre uzaklıktaki Konaklı Köyünde 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için Kayak Merkezi kuruldu. Telesiyejleri, göleti, suni kar üretme sistemleri ve günü birlik tesisleri ile Palandöken’e rakip gösterilen Konaklı’ya 8 turistik otel yaptırılması için çalışmalar sürdürülürken, asfaltında çökmeler ve dev yarıklar oluştu. Karayolları Bölge Müdürlüğü, geçen yıl Mayıs ayında başlayan yol yapım ve asfalt çalışmalarına 12 milyon lira harcadı. Geçen yıl Kasım ayında da yol ulaşıma açıldı.

erzurum-yarilan-yol-resim-04.jpg

Kış oyunları sonrasında ise karayolunun üç ayrı bölgesinde heyelan sebebiyle yarıklar oluştu. Ulaşımı olumsuz etkileyen ve yer yer tehlikeye düşüren yarıkların trafik kazalarına yol açmaması için Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından uyarı tabelası konuldu. Yolun kısa sürede bozulmasına tepki gösteren vatandaşlar, "Milyonlar harcandı, ancak yol kısa sürede bozuldu. Sanki deprem olmuş gibi" dediler. Yoldaki yarıklara insan ayak ve elinin rahatça girebildiğini ifade eden Nurullah ve Fetullah Altınay kardeşler, "2011 oyunları öncesi hizmete giren yol, kısa sürede bu hale geldi. Bunun hesabını kim verecek?" dedi.

OYUNLARA YETİŞMESİ İÇİN HIZLI ÇALIŞMA YAPILDI

Konaklı Kayak Merkezi’ne ulaşımı sağlayan yolda yaşanan heyelanla ilgili bilgi veren Karayolları Bölge Müdürü Şenol Altıok, "Konaklı yolunu mevsim itibariyle iklim şartlarının zor olduğu 2010 Mayıs ayında yapmaya başladık. Aynı yılın Kasım ayında tamamladık. Yaklaşık 12 milyon liraya mal olan 8 kilometrelik yolu oyunlara yetiştirmek için hızlı çalışma yapıldı. Geçen sene kış mevsiminden sonra bahar yağışlarının da etkisiyle bazı yerlerde heyelan olduğunu ve dolgularda oturmalar meydana geldiğini tespit ettik. Anormal bir durum yok" diye konuştu.

Karayolunun mütehhit firmasından henüz kesin kabulünün yapılmadığına dikkat çeken Şenol Altıok, işaretlenen heyelanlı bölgelerin firma tarafından yenileceğini bildirdi. Önümüzdeki günlerde onarımların yapılacağını vurgulayan Şenol Altıok, kış sezonu öncesi yolun yenilerek hizmete gireceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler