Suriye, elektrik almıyor!

Suriye, elektrik almıyor!

Suriye, Türkiye'den elektrik alımını geçen hafta durdurdu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Suriye'nin Türkiye'den elektrik alımını geçen hafta durdurduğunu açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bizim açımızdan bir sıkıntı yok. Suriye halkının ihtiyaçlarını her zaman karşılayabilme adına özel sektörde yaptıkları bir anlaşmaydı. Tahsilatla ilgili bir sıkıntı yaşamadıklarını ilettiler bize. Özel sektörle yapılan bir anlaşma. Suriyeli yetkililerle bu konuda biz müzakere etmiyoruz, özel sektördeki bu şirket müzakere ediyor" dedi.
 
Suriye elektrik ihtiyacının 18-20'lik bölümünü Türkiye'den karşılıyor. 
 
Elektrik alımının durdurulmasının geçici olup olmadığına Suriye'nin karar vereceğini belirten Taner Yıldız, "Suriye'de kaos var. Ciddi bir sıkıntı var. İhtiyaçları olduğunu biliyoruz, bizim eleştirdiğimiz Suriye halkının refahı ile ilgili hususlar. Onların tercih etmesi halinde Suriye halkı yanıbaşlarında olduğumuzu biliyorlar." dedi. 
 
Bakan Taner Yıldız,  "Özel sektörün Suriye'den alacağı var ama henüz yansıyan bir sıkıntı yok." diye ekledi.
 
İRAN DOĞALGAZ HATTI AÇILACAK
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, onarımı süren İran doğalgaz hattı ile ilgili bir soruya, "İran doğalgaz hattının onarımı sürüyor, herhangi bir sıkıntı yok. Boru hattı 3-4 güne kadar açılacak. Rusya'daki meslektaşlarımız bu süre içindeki doğalgaz arzını birbuçuk katına kadar çıkardı. Kendilerine teşekkür ediyoruz." diyerek yanıt verdi.
 
AKSA: TEKNİK ARIZA VAR
AKSA Enerji yetkilileri de bir açıklama yaptı. Açıklamada, Suriye'nin elektrik alımını durdurmadığı, teknik bir arıza olduğu belirtildi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler