Suriye sınırında FLAŞ gelişme!

Suriye sınırında FLAŞ gelişme!

Türk jetleri vur emri ile havalandı...

Suriye ordusuna bağlı savaş uçaklarının, Türkiye sınır kesimindeki muhalif güçleri havadan bombalaması üzerine, Diyarbakır'dan çok sayıda Türk savaş uçağı keşif uçuşu için bölgeye gitti.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesinin karşısında bulunan Suriye’nin Haseki kentine bağlı Resulayn İlçesinin, bu sabah Suriye ordusuna ait uçakların bombalamasının ardından, Diyarbakır'da bulunan 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda hareketli anlar yaşandı. F-16 savaş uçakları Diyarbakır'dan bu sabah 'acil' kodlu bir emirle havalanarak bölgeye gitti.
 
Askeri kaynaklar, mühimmat yüklü olarak bölgeye gönderilen Türk savaş jetlerinin Suriye sınır hattında devriye ve keşif görevi yapacaklarını belirttiler. 181 ve 182'nci Filoya bağlı savaş uçaklarının pilotlarına, Suriye savaş uçaklarının sınır ihlali yapması durumunda 'vur' emri verildiği ileri sürüldü.
 
Sınır ihlali olmaması durumunda sadece keşif ve devriye uçuşu yapacakları belirtilen savaş uçaklarının, bombardıman yapan Suriye uçaklarının olası sınır ihlaline karşı tam mühimmatlı olarak havalandıkları belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler