Suriyede bombalı saldırı: 30 ölü

Suriye'de bombalı saldırı: 30 ölü

Suriye'nin Humus kentinde bomba yüklü aracın infilak etmesinde 30 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye basını, Humus kentinin Ekrime bölgesinde bomba yüklü aracın patlaması sonucunda ilk belirlemelere göre 30 kişinin öldüğünü, çok sayıda da kişinin yaralandığını duyurdu.

Suriye devlet televizyonu, haberi doğrulayarak bazı yaralıların durumunun ağır olduğunu belirtti. (Fotoğraf: Arşiv görüntüsü)
 
SURİYE'DE 2 GÜNLÜK BİLANÇO: 246 ÖLÜ
Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), dün güvenlik güçlerinin muhaliflerin yoğun olduğu kentlere ağır silahlarla gerçekleştirdiği operasyonlarda 208, bugünkü operasyonlarda da 38 olmak üzere toplam 246 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.
 
Bu arada, rejime bağlı birliklerinin Şam'ın doğu kesimlerinde yer alan Doğu Guta bölgesine rastgele top ateşine tutması sonucu bazı evlerin yıkıldığını ve onlarca evin hasar gördüğünü, yıkılan evlerin enkazından ölü ve yaralıların çıkartıldığını belirten Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Filistinlilerin yoğun olarak yaşadığı Yermuk kampında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Esed birlikleri arasında çatışmalar yaşandığını ve bölgede şiddetli patlamaların meydana geldiğini aktardı.
 
Şam'ın Mudamiye, Dareya, Nehr Ayşe, Haresta ve Hamuriye banliyölerinin hava saldırılarına maruz kaldığını vurgulayan SRGC, ÖSO birliklerinin Dareya bölgesinde çok sayıda tank ve askeri aracı imha ettiğini ve rejim birliklerinin bölgeye girmesini engellediğini dile getirdi.
 
Şam'ın Kalamun bölgesindeki 155. Tugaydan ülkenin kuzeyine doğru 3 Scud füzesinin fırlatıldığını savunan SRGC, silahlı muhaliflerin kuzeydeki İdlib'in Hayş beldesinde iki tankla birkaç askeri aracı imha ettiğini dile getirdi.
 
Rejimin Şam'ın Zabadani ilçesini yoğun top ateşine tutması sonucu kasabadan dumanların yükseldiğini ileten SRGC, bir savaş uçağının Halep'in Deyr Cemel beldesine "varil bombası" atması üzerine evlerin yıkılması sonucunda enkaz altında kalan ölü ve yaralıların iş makineleri yardımıyla çıkartıldığını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler