Suriye’den ateş açıldı: 1 asker şehit

Suriye’den ateş açıldı: 1 asker şehit

Suriye'den ateş açıldı, ilk gelen bilgilere göre 1 astsubay şehit oldu.

Suriye’nin IŞİD kontrolündeki bölgeden ateş açıldı. İlk belirlemelere göre 1 astsubay şehit oldu, 2 uzman çavuş  yaralandı. Bölgeden gelen bilgilere göre;  IŞİD, Oğuzeli Dağ Hudut Karakolu’na ateş açtı. Açılan ilk ateşte astsubayımız şehit oldu. Askerin ateşe tanklarla karşılık vermesiyle başlanan çatışmanın sürdüğü gelen bilgiler arasında. İddiaya göre Türk askeri, Suriye’nin Ayaşe köyündeki IŞİD mevzilerini bombalıyor. Bölgeden gelen iddiaların aksine sıcak takip yapılmıyor.

IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ
Bu arada güvenlik güçleri, olay sonrası sınırın karşısındaki hedefleri ateş altına aldı. Bu sırada bir IŞİD militanının öldüğü belirtildi.

Çatışmanın devam ettiği bölgeye, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalattin Doğan da gitti.

KİLİS VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA
Kilis Valisi Süleyman Tapsız saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı. Tapsız açıklamasında, “Suriye tarafından ateş açıldı. 1 şehit 2 uzman çavuş yaralı, yaralıların durumu iyi bölgede çatışma devam ediyor” dedi.

Alınan bilgilere göre yaralı sayısının 4 olduğu bildirildi. Yaralıların durumun iyi olduğu da gelen bilgiler arasında yer aldı.

ÇOK SAYIDA TANK VE ZIRHLI ARAÇ SEVK EDİLDİ!
Kilis’in Elbeyli İlçesi Suriye sınırında bir askerin şehit olmasının ardından bölgeye çok sayıda tank ve zırhlı araç sevk ettiği öğrenildi. Bölgede çatışmanın devam ettiği bildiriliyor…

ŞEHİT ASTSUBAYIN İSMİ BELLİ OLDU
Şehit astsubayın Yalçın Nane, yaralı askerlerin isimlerinin ise Fatih Kurt ve Necef Çakmaktepe olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler