Tabut koltuğa 80 bin tl tazminat

Tabut koltuğa 80 bin tl tazminat

Safranbolu'da dört yıl önce 9 kişinin öldüğü kazada çifte ihmal ortaya çıktı.

Şoför hatası nedeniyle şarampole yuvarlanan otobüsün Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortası'nın yapılmadığı anlaşıldı. Bunun üzerine hayatını kaybedenlerin yakınları koltuk başı 80'er bin liralık dava açmaya başladı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 19 Ağustos 2007 günü akşamı cenaze töreninden İstanbul'a dönen Ahmet Keleş yönetimindeki 34 TD 7621 plakalı otobüs, 12 metre yükseklikten şarampole uçtu. Feci kazada 9 kişi öldü, 22 kişi de yaralandı. Kazada ölenlerin yakınları, firma aleyhine tazminat davaları açarken yolcuları taşıyan otobüsün yaptırması gereken 'Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortası'nın olmadığı ortaya çıktı. Hayatını kaybedenlerin yakınları da 4 yıl sonra otobüsün sigortası olmadığı için Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği'ne sigorta tazminatı davası açmaya başladı.

YOLCU TAŞIMASI YASAK

Kazada hayatını kaybeden İbrahim Yılmaz'ın yakınlarının avukatı Eşref Tuna Tiftik de davalı sigortalı birliğinden 80 bin lira almak için dava açtı. Mahkemeye sunulan dava dilekçesinde riziko (ölüm) gerçekleştiği için davalı sigorta birliğinden bu paranın tahsil edilmesi gerektiği belirtildi. Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan kişi ve firmalara, 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu'nun ilgili hükümlerine göre 'Karayolu Yolcu Taşımacılığı Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortası' yaptırmalarının zorunlu olduğu, bu sigortayı yaptırmayanların kesinlikle yolcu taşıyamayacakları ifade edildi. Dava dilekçesinde bu sigortayı yaptırmadan yolcu taşıyıp ölümlü kaza yapan araçlarla ilgili kanunda belirtildiği şekilde zorunlu koltuk sigortası ile saptanan geçerli teminatın, davalı sigorta birliği nezdinden karşılanmak zorunda olduğu anlatıldı.

kaynak: bugun.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler