Tahiroğlu, Sözcü18'e konuştu

Tahiroğlu, Sözcü18'e konuştu

Dr. Mehmet Tahiroğlu, Çankırı gündemini sarsan iddialarla ilgili olarak ilk kez konuştu.

Çankırı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mehmet Tahiroğlu, Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye konuştu. Bilindiği gibi, Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İsmail Çağatay Topcu'nun görevden alınmasına neden olan iddialar arasında Tahiroğlu'nun Topcu'nun makamına mesai sonrasında girerek sehpa üzerinde bulunan Zaman gazetesinin fotoğrafları çektiği ve bunları gereken yerlere servis ettiği iddiaları gündeme gelmişti. 

Tahiroğlu iddialarla ilgili olarak "Şahsımla ilgili gecenin bir yarısı başhekimlik makamına giderek fotoğraf çektiğim gibi lanse edilen asılsız ve gerçeklerden uzak ithamlar ucuz iftiralardan ibarettir" dedi. 

Genel Sekreter Dr. Tahiroğlu "Hastane Başhekimimiz geride bıraktığımız Cuma günü itibariyle, bakanlık tarafından görevden alındı. Sonrasında şahsımla ilgili olarak ortaya atılan iddialar için 'milletin ağzı torba değil ki tutasın' diyorum. İddialar abesle iştigal. 24 saat sayısız kamera tarafından izlenen bir hastaneye ita amiri olarak girmemden daha doğal ne olabilir. Günün herhangi bir saatinde oralarda bulunmak benim görevim. Bizler sadece 08.00-17.00 arasında sağlık vermiyoruz. 7/24 hizmet veren bir kurumda görev yapıyorum. Aksayan birşey var mı ona bakarız. Sağlık hizmeti veren personele hal hatır sorarız. Hasta ziyareti gerçekleştiririz. Genel Sekreter olarak, bana bağlı bir yöneticimin odasına gireceğim, oraya şunu bunu koyacağım, fotoğrafını çekeceğim! Böylesi bir iddiaya çocuklar dahi güler." dedi. 

"İTHAMLAR İSPAT EDİLMELİ"
Tahiroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben ilgili birimlere yaptığım ziyaretlerde zaruret olmadığı sürece o koltuklara oturmam. İdari amir olmama rağmen bundan imtina ederim. Bunu herkes bilir ve de görür. İsmail Çağatay Topcu bizim 1.5 yıl beraber çalıştığımız bir arkadaşımız. Bakanlığımız kendisiyle ilgili bir tasarrufta bulunmuş. Bu olaya şahsımın dahil edilmesi, hayali senaryolarla bir yerlere varılmak istenmesi hoş değil. Vicdanı olan bir insan böylesi iddialarda bulunmaz. Bulunuyorsa da ortaya koyduğu ithamları ispat etmek zorunda" diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler