Tahkim Kurulu Terim kararını açıkladı

Tahkim Kurulu Terim kararını açıkladı

PFDK'nın Galatasaray-Mersin İY karşılaşması sonrası Fatih Terim'e verdiği 9 maçlık ceza hakkında Tahkim Kurulu son kararını açıkladı.

PFDK'nın Galatasaray-Mersin İY karşılaşması sonrası Fatih Terim'e verdiği 9 maçlık ceza hakkında Tahkim Kurulu son kararını açıkladı. Tahkim Kurulu, Terim'in 9 maçlık cezasını onadı.

Tahkim Kurulu'ndan yapılan açıklamada toplantıya Fatih Terim ve Hasan Şaş'ın vekillerinin katıldığı ve hem sözlü hem de görüntülü savunma yaptıkları belirtildi. Kurul kararında ayrıca bütün kararların oybirliği ile alındığı dikkat çekti. 
 
Tahkim Kurulu karrından satır başları şu şekilde;
 
"- PFDK'ca Galatasaray AŞ. teknik sorumlusu Fatih Terim'e müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT'nin 36/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca 1 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası ve 10.000.-TL para cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik görülmediğinden, itirazın reddine cezanın onanmasına oybirliği ile; 
 
- PFDK'ca Galatasaray AŞ. teknik sorumlusu Fatih Terim'e müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle FDT'nin 42/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca 3 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası ve 10.000.-TL para cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik görülmediğinden, itirazın reddine cezanın onanmasına oybirliği ile; 
 
- PFDK'ca Galatasaray AŞ. teknik sorumlusu Fatih Terim'e müsabaka temsilcisine yönelik hakareti nedeniyle FDT'nin 42/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca 3 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası ve 10.000.-TL para cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik görülmediğinden, itirazın reddine cezanın onanmasına oybirliği ile; 
 
- PFDK'ca Galatasaray AŞ. Antrenörü Hasan Gökhan Şaş'a ihraç öncesi ve ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT'nin 36/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca 2 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası ve 20.000.-TL para cezası verilmesinde subut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik görülmediğinden, itirazın reddine cezanın onanmasına oybirliği ile..."
 
SAVUNMAYI ALBAYRAK YAPTI
Fatih Terim, gergin geçen Mersin İY karşılaşması sonrasında yaptığı açıklamada Tahkim Kurulu'nda savunma yapmayacağını söylemişti. Terim bugünkü toplantıya da katılmadı ancak toplantıya katılan Galatasaray Futbol Şube Sorumlusu Abdurrahim Albayrak savunma yaptı. Albayrak savunmasında Terim'in ağır tahrik altında ceza almasına neden olan davranışlarda bulunduğunu anlattı.
 
NE OLMUŞTU?
Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu, Türk Telekom Arena'da oynanan Galatasaray - Mersin İdman Yurdu maçında yaşananlar ile ilgili olarak Fatih Terim'e 9, Hasan Şaş'a 2, Ümit Davala ve Sabri Sarıoğlu'na da 1'er maç men cezası vermişti.
 
ORDUSPOR'UN CEZASI KALDIRILDI
PFDK'nın, Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar nedeniye Orduspor'a verdiği 1 maçlık saha kapatma cezası ise para cezasına çevrilerek kaldırıldı. Cezanın kaldırılmasında, Orduspor'un olay çıkartan kişileri emniyet güçleriyle işbirliği yaparak yakalanmasında yardımcı olması etkili oldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler