Tahliye kararı veren hakimlere tutuklama!

Tahliye kararı veren hakimlere tutuklama!

Hidayet Karaca ve polis memurları hakkında tahliye kararı veren 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ile 32. Asliye Ceza Hakimi Mustafa Başer hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Tahliye kararını verdiği için HSYK tarafından açığa alınan İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Mustafa Başer ve reddi hakim taleplerini kabul ettiği için açığa alınan İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi.

Telefonla ulaşılan hakimlerden Özçelik, "Emniyetten arandım, Bakırköy Başsavcıvekili İdris Kurt'un benimle görüşmek istediğini söylediler. Ben de adliyeye gidiyorum." dedi. Yine telefonla ulaşılan hakim Başer de evinde olduğunu ve bilgisi olmadığını söyledi.

HAKİME ODASINDA ŞOK BASKIN
Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve polislerin reddi hakim taleplerini kabul ettiği için HSYK tarafından açığa alınan hakimin adliyedeki basın odasında medya mensuplarıyla sohbeti sırasında başsavcıvekili polislerle odaya baskın yaptı. Başsavcıvekilinin, "Burayı boşaltın, burada basın açıklaması olmaz." demesi üzerine tepki gösteren gazeteciler, "Biz sohbet ediyoruz, siz çıkın odadan." karşılığını verdi.

Bu sırada odadan çıkmak isteyen Hakim Özçelik'e basın mensupları, "Hakim bey siz oturun biz sohbetimize devam ederiz." dedi. Bir süre daha odada kalan Özçelik, "Kararlarım tamamen hukukidir. Türkiye'de yaşananlar uzun süre sürdürülebilir bir durum değil. Türkiye'ye hukuk geri geldiğinde, şu an bu kararları verenler arkasında durabilecek mi? Umarım onlar da hukuki olarak kararlarını savunabilirler. Bu az önceki olay bile Türkiye'nin şu andaki geldiği durumu gösteriyor." yorumunda bulundu. Özçelik, bu sözlerinin ardından gazetecilerle tek tek tokalaşarak veda etti.

Hakim Metin Özçelik'in adliyeden ayrılmasından sonra, Özçelik ve Hakim Mustafa Başer hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler