Tahran'da kargo uçağı düştü

Tahran'da kargo uçağı düştü

İran'ın başkenti Tahran yakınlarında bir kargo uçağının düştüğü açıklandı. Fars haber ajansı, Boeing 707 model uçakta 9 kişinin bulunduğunu duyururken İran ordusu uçakta 16 kişinin olduğunu aktardı.

İran haftaya kötü bir haberle başladı… Ülkenin başkenti Tahran’daki Fath Havalimanı’nda bir kargo uçağı düştü. Yetkililer Boeing 707 tipi uçak düştükten sonra yapılan ilk açıklamada 9 kişinin olduğunu açıklarken İran ordusu kısa bir süre sonra uçakta 16 kişinin bulunduğunu doğruladı.

Fars haber ajansı, İran ordusuna ait olduğu resmen açıklanan uçakta 16 kişinin olduğunu aktarırken kazanın nedeni hakkında bir bilgi verilmedi.

İran televizyonu, uçaktan 15 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığını duyurdu. Yetkililer arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

UÇAK İRAN’IN MI KIRGIZİSTAN’IN MI?
İran yerel basını, Tahran’ın batısında düşen uçağın Kırgızistan Hava Yolları’na ait olduğu açıklandı. Safadeşt bölgesine düşen uçağın olumsuz hava şartları yüzünden düşmüş olabileceği aktarıldı.

Öte yandan Kırgızistan’tan da olayla ilgili bir açıklama geldi. Kırgız yetkililer, düşen kargo uçağının İran’da bulunan Payam Hava Yolları’na ait olduğunu duyurdu.

İranlı üst düzey yetkililer, “Kazanın detaylarıyla ilgili olarak elimizde net bir bilgi yok” açıklamasını yaptı. Olayla ilgili inceleme ve arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler