Taksimde devlet zıvanadan çıktı!

Taksim'de devlet zıvanadan çıktı!

Polis, Taksim'deki eyleme cinnet geçirir gibi müdahale etti. İnsanlara pusu kurdu. Kaçacak yer bırakmadı. Parkta sıkıştırdı. Gaz bombalarıyla saldırdı.

Gezi Parkı'nda 'ağaçlar kesilmesin' diye günlerdir nöbet tutan vatandaşlar, dün sabah güne yine polis şiddetiyle başladı. Gazdan zehirlenen yüzlerce kişi hastanelere akın etti. Polisin attığı gaz bombası başına isabet eden Filistin asıllı Lobna Allani'nin durumu kritik.
 
BDP'Lİ ÖNDER'E GAZ BOMBASI
Gezi Parkı polis tarafından ablukaya alındı. Olayları yatıştırmak isteyen BDP'li Sırrı Süreyya Önder, koluna isabet eden gaz bombasıyla yaralandı. CHP'li Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu da hastanelik oldu. (Taraf)
 
Protesto gösterileri Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı ve Harbiye'de yoğunlaştı ve buralarda polisin müdahalesi daha sert oldu.
 
HALK EVDEN PROTESTO EDİYOR
Gece saat 01.00 sıralarında Kurtuluş, Halkalı, Teşvikiye, Kartal ve Fulya başta olmak üzere İstanbul genelinde pek çok semtte protestoya destek eylemleri yapıldı. Gece evlerinden sokaklara inen vatandaşlar, Türk Bayraklarıyla yürüyerek Gezi Parkı protestosuna tencere ve tavaları birbirine vurarak destek verdi. 
 
taksim-devletzivanadancikti-sozcu-resim-062.jpg
 
TAKSİM'E GİRİŞLER ENGELLENİYOR
Polis meydana çıkmak isteyen gruplara müdahale ediyor. Biber gazıyla yapılan müdahaleler sonrası dağılan eylemciler bir süre sonra birleşerek yeniden Taksim'e çıkmaya çalışıyor. Polisin müdahalesi sırasında bir kişi yere yığıldı. Rahatsızlanan bu kişiye ilk müdahaleyi çevredekiler yaptı. Olay yerine gelen gaz maskeli sağlık ekipleri rahatsızlanan kişiyi ambulansla hastaneye kaldırdı. Taksim Meydanı ve çevresinden gaz bulutları yükselmeye devam ediyor.
 
Taksim Harbiye arasında yoğun çatışmalar sürerken Beşiktaş'ta da Barbaros Caddesi trafiğe kapatılmış durumda. Beşiktaş'ta da binlerce vatandaş toplandı.
 
BOGAZİÇİ KÖPRÜSÜNDE SON DURUM
 
bogazicikoprusu-sozcu-resim-06.jpg
 
Kadıköy'den Taksim Gezi Parkındaki protestoculara destek vermek için toplanan vatandaşlar toplu halde yürüyerek Boğaziçi köprüsünden karşıya geçiyorlar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler