Taksimde düşen adamlar

Taksim'de 'düşen adam'lar

Ethem gibi düştüler...

Ethem Sarısülük’ü vuran polisin ‘meşru müdafaadan’ serbest kalmasına tepkiler büyüyerek devam ederken bu akşam saat 19.00’dan itibaren Ankara ve İstanbul’da anma törenleri yapıldı
 
İstiklal Caddesinden yürüyerek gelen yaklaşık 3 bin kişilik bir grup Taksim Meydanı Cumhuriyet Anıtı yakınında Gezi Parkı olaylarında hayatlarını kaybedenler için oturma eylemi gerçekleştirdi. "Katiller halka hesap verecek. Emek ve Demokratik Güçler" yazılı bir pankartı yere seren grup, Gezi Parkı olaylarında hayatlarını kaybedenlerin isimlerini tek tek saydıktan sonra, "AKP halka hesap verecek", "Katil polis Taksim’den defol" sloganları attı. Cumhuriyet Anıtı etrafında geniş güvenlik önlemi alan polis, gruba müdahale etmedi. 
 
Ayrıca "Duranadam" eylemine alternatif olarak kendilerini yere atan protestocular, ayağa kalkıp bir süre yürüdükten sonra kendilerini yeniden yere atarak "Düşenadam" eylemi başlattı. Taksim'de Ethem Sarısülük'ün vurulma anını canlandıran yüzlerce kişi yerde yattı.
 
Bir kadın ise Taksim Meydanı’nda bekleyen polislerin karşısına geçip, elindeki gazeteyi kaldırarak duranadam eylemi gerçekleştirdi. 
 
Yürüyüş öncesi polis, Taksim'de olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Bin polis, 2 Toma, 2 akrep alana getirildi. Polisler meydanı çembere aldı.
 
Öte yandan 18:05 itibarıyla metro ve füniküler seferleri iptal edildi. Metroyu kullanmak isteyen vatandaşlar ile polis ekipleri arasında girişlere izin verilmemesi nedeniyle zaman zaman tartışmalar yaşandı. 
 
Taksim Meydanı girişi & İstiklal Caddesinde toplanan kalabalık, Gezi Parkı protestolarında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.
 
taksimethemsarisuluk-yuruyus-sozcu-resim-061.jpg
 
SENDİKAL GÜÇ BİRLİĞİ'NDEN DURAN ADAM EYLEMİ
Sendikal Güç Birliği üyesi bir grup Taksim Tramvay Durağı'nda toplandı. Eylemciler "Heryer Taksim Her yer Direniş" sloganlarıyla Taksim Metro çıkışına geldi. Grup adına burada yapılan açıklamada "Siyasi iktidarın baskılarını kınamak için 1 saat sessiz durarak protestomuzu göstereceğiz. 1 saat buradayız" denildi.Grup açıklamanın ardından "Duran Adam" eylemi yapıyor. 
 
taksimdeethemsarisuluk-resim-062.jpg
 
taksimdeethemsarisuluk-oturmaeylemi-sozcu-resim-063.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler