Taksimde Liceye destek protestosu

Taksim'de 'Lice'ye destek' protestosu

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Kavacık köyünde 1 kişinin ölümü, 9 kişinin de yaralanmasıyla ilgili olaylar Taksim'de protesto ediliyor.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Kayacık Köyünde 1 kişinin ölümü, 9 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayları protesto eden ve BDP milletvekillerinin de içinde olduğu kalabalık bir grup Galatasaray Lisesi önünde toplanarak Taksim Meydanı'na yürüdü.
 
Eylem nedeniyle polis, Taksim' Meydanı ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alırken Meydan'a yürüyen grupta BDP Milletvekilleri Sırrı Süreyye Önder, Sebahat Tuncel ve Levent Tüzel de yer aldı. Grup adına açıklama yapan BDP Mileltvekili Sırrı Süreyya Önder, "Barışa niyetli olan hiç kimse karakollar yapmakla zaman harcamaz. Barışa niyetiniz varsa, gönüller yapmanız lazım. Gönül yapmıyor karakol yapıyorsanız, bunun samimiyetini insanlar sorgular. Dün bu karakollara itiraz eden ve barış talep eden bunu da silahsız sivil bir şekilde dile getiren bir halkın üzerine ateş açılmıştır" dedi.
 
"Yaralıların ve hayatını kaybeden Medeni kardeşimizin aldıkları yaralar, hep sırtlarından aldıkları yaralardır" diyen Önder, "Barış böyle gelmez. Nasıl geleceği konusunda, bin türlü önerimiz olabilir. Ama böyle gelmeyeceğinden hepimiz eminiz. Tarih emin. Biz PDK Bileşenleri olarak, buradan hükümete; bu olayı bir şekilde politikalarını yeniden gözden geçirmek için bir sebebe dönüştürmelerini istiyoruz. Kürt halkı silahlı mücadele yerine, demokratik siyaset yapmak talebini, bir tek bütün Türkiye'nin demokratikleşmesi karşılığında kabul etti. Bundan daha meşru, bundan daha haklı hiç bir talep olamaz. Onun için bu çağrımız son derece önemli ve tarihseldir. Gezi direnişi başladığından beri ne söylediysek, hükümet daha sonra söylediğimiz noktaya geldi. Yapmayın dediğimiz şeyi yaptılar. Direnişi büyüttüler. Gezi direnişinden beri hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Bütün bu demokrasi direnişini kutluyor ve salmlıyoruz. Hükümeti de akli selime davet ediyoruz" diye konuştu.
 
taksim-liceprotestosu-sozcu-resim-061.jpg
 
POLİS KALABALIĞI ALANDAN UZAKLAŞTIRDI
Polis saat 21.00'da kalabalığa dağılması yönünde uyarıda bulundu. Ardından meydandaki kalabalık polis tarafından uzaklaştırıldı. 

Polisin İstiklal caddesini kapattığı ve bazı protestocuları gözaltına aldığı gelen bilgiler arasında.

Bu görüntülerden kısa bir süre sonra polis önce Fransız elçiliği sokağı köşesine daha sonra orayı da terkederek çekildi.

bn8rlzqcqaa90z1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler