Taksimde sıcak saatler!

Taksim'de sıcak saatler!

Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralanan Berkin Elvan için toplananlara polis müdahale ediyor.

Gezi Parkı eylemleri sırasında gaz bombasıyla yaralanan Berkin Elvan'ın ailesinin çağrısıyla yapılan eyleme polis müdahale etti.
 
Polis, basın açıklaması yapmak isteyen gruba izin vermedi ve tazyikli su ve biber gazlı müdahalede bulundu.
 
Kalabalığı önce kalkanla iten polisler daha sonra TOMA aracıyla su sıktı. Akrep aracının üzerindeki bir polis de plastik mermi attı. Polislerin önüne geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da polis tarafından tartaklandı.
 
Berkin Elvan’ın ailesi ve avukatları dün saat 19.00’da yapacakları basın açıklaması için günler öncesinden sosyal medyada çağrı yaptı. Açıklamadan 1 saat önce yaklaşık 200 kişi Taksim Tramvay Durağı’nda toplandı. Berkin’in annesi Gülsüm Elvan kalabalığın arasında kalınca, “Ben sadece çocuğumu istiyorum” diyerek ağlama krizine girdi. Gülsüm Elvan yakınları tarafından sakinleştirildikten sonra basın açıklaması yapılacak yere geldi.
 
Tam basın açıklaması okunacağı sırada polisler, “Dağılın yoksa müdahale edeceğiz” anonsu yapmaya başladı. Birkaç dakika sonra da çevik kuvvet polisleri ellerinde kalkanlarla kalabalığın üzerine yürüdü. Polisle karşı koymaya çalışanlar arasında sert tartışmalar yaşandı. Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm ve babası Sami Elvan da polislerin arasında kaldı. Bu sırada göstericilerden bir kişinin başına bilinmeyen bir madde isabet etti. Başı açılan gösterici hastaneye götürüldü.
 
taksimgeziparki-berkinelvan-direngezi-sozcu-resim-08.jpg
 
VE BASIN AÇIKLAMASI
 
16.06.2012 günü Okmeydanı'nda sabaha kadar sürdürülen protesto gösterileri sırasında evimizden ekmek almak için çıkan çocuğum Berkin, polis tarafından çok yakın mesafeden, hedef gözetilerek atılan gaz bombasının kafasına isabet etmesi sonucu kafatasında kırıklar oluşmuş ve beyin kanaması geçirmiştir. Mahallede yaşayan görgü tanıkları polisin gaz bombasını hedef gözeterek ve 90 derecelik açıyla ateşlediklerini görmüşlerdir.
 
Berkin geçirdiği beyin kanaması sebebiyle halen Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Yoğun Bakım Servisinde ve BİLİNCİ KAPALIDIR. Sağlık durumu ciddiyetini korumaktadır. Ameliyatlar sonrası enfeksiyon kapmış ve bu durumu daha da ağırlaşmıştır.
 
Berkin'in vurulmasından 45 gün geçmesine rağmen olayın sorumlularının bulunması konusunda herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Savcılığa avukatlarımız vasıtasıyla şikayette bulunmamıza rağmen sorumlular yakalanmamış ve haklarında işlem yapılmamıştır.
 
Biz Berkin'in ailesi olarak hem vur emri verenlerin hem de ateş edenlerin tespit edilerek yargılanmasını bekliyoruz. Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Sami Elvan
 
berkinelvan-direngezi-taksim-sozcu-resim-07.jpg
 
bqhfcllcqaahu35.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler