Tangoyu Hırvatlar yaptı! Messi'li Arjantin'i dağıttılar

Tangoyu Hırvatlar yaptı! Messi'li Arjantin'i dağıttılar

Dünya Kupası'na İzlanda beraberliği ile başlayan Arjantin, turnuvaya Nijerya galibiyeti ile başlayan Hırvatistan ile karşılaştı.

Nefes kesen maçı 3-0 kazanan Hırvatistan, ikide iki yaparak gruptan çıkmayı garantiledi. Hırvatistan karşısında beklenmedik bir mağlubiyet alan Arjantin ise gruptan çıkma şansını zora soktu. 

Messi mi, Maradona mı tartışmalarının olduğu bu dönemde Arjantinli Messi, Dünya Kupası'nda büyük bir hayal kırıklığı ile karşı karşıya. 

Katıldığı ilk Dünya Kupası olan 1998 Fransa'da üçüncülük elde ederek adından söz ettiren Hırvatistan, 20 yıl sonra bu başarıyı tekrarlamak istiyor. Dünya kupalarının en deneyimli takımlarından olan Arjantin ise 17. kez boy gösterdiği bu büyük organizasyona veda etme tehlikesi ile karşı karşıya.

Nizhny Novgorod Stadı'ndaki maçta ilk tehlikeli atak Hırvarlardan geldi. Maçın 5. dakikasında Ivan Perisic, ceza sahası sol çaprazı içinden çektiği sert şutta kaleci gole izin vermedi. Karşılaşmanın 12. dakikasında bu kez tehlikeli gelen taraf ise Arjantin oldu. Lionel Messi'nin kısa pasıyla topla buluşan Eduardo Salvio topu Maximiliano Meza'ya verdi. Meza, penaltı noktasından vuruşunu yaptı ancak Lovren'e çarpıp kornere gitti. Hırvatistan, karşılaşmanın bu bölümünde Arjantin'i baskılı oyunu ile bunalttı. Arjantin teknik direktörü Jorge Sampaoli, oyun sisteminde erken değişikliğe gitti ve 4'lü savunma ile  Hırvatisan'ın oyun planını bozdu. Sampoli'nin bu hamlesi Arjantin'in 29. dakikada golle burun buruna gelmesini sağladı. Dejan Lovren'den seken topu kontrol eden Maximiliano Meza topu altıpas önüne çevirdi. Kademede Domagoj Vida'nın uzaklaştırmak istediği top kısa düştü ve Enzo Perez'in önünde kaldı. Perez, müsait pozisyonda topu auta gönderdi. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz beraberlikle tamamlandı. 

Hırvatistan, ikinci yarıya golle başladı. Gabriel Ivan Mercado, kaleci Wilfredo Caballero'ya verdiği geri pası Caballero uzaklaştırmaya çalıştı. Kısa düşen topu takip eden Ante Rebic, Caballero'nun büyük hatasını harika bir golle cezalandırınca Hırvatistan, 52. dakikada 1-0 öne geçti. Arjantin 63. dakikada beraberlik golüne çok yaklaştı. Gonzalo Higuain'in pasında Maximiliano Meza'nın vuruşunda Subasic gole izin vermedi.  Hırvatistan, 80. dakikasında Luka Modric'in ceza sahası dışından attığı muhteşem golle 2-0 öne geçti ve Arjantin'in umutlarını söndürdü. Hırvatistan'da Ivan Rakitic'in 86. dakikada kullandığı frikikte top direkten döndü. Rakitic, 90+1'de maçın skorunu belirleyen golü attı: 3-0.

İki maçta 5 gol atan Hırvatistan, bu sonuçla puanını 6'ya çıkartarak bir üst tura çıkmayı garantiledi. 1 puanda kalan Arjantin ise 3. sırada yer alıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler