'Tanıtım Günleri' Çankırı'ya zarar verecek!

'Tanıtım Günleri' Çankırı'ya zarar verecek!

26-29 Mayıs günleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan 'Çankırı Tanıtım Günleri' organizasyonu, günümüz Çankırı'sı adına düşündürücü bir proje olarak karşımızda.

Başta Çankırı Valiliği olmak üzere Ankara'da faaliyet gösteren Çankırılılar Vakfı ve Çankırı Dernekler Federasyonu'nun ortaklaşa olarak 26-29 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek olan "Çankırı Tanıtım Günleri" zamanlama olarak talihsiz bir organizasyon olarak karşımızda durmakta.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin derlediği bilgiler ışığında, Çankırı Tanıtım Günleri'nin şehre ve bölgeye katkı sağlamaktan çok zarar vereceği düşünülmekte.

Neden mi?

TUZ MAĞARASI KAPALI
Çankırı'nın tanıtımında en ön sırada yer alan 'tuz mağarası', yaklaşık bir yıldan bu yana kapalı. Halen devam eden galeri düzenleme çalışmalarının kısa süre içerisinde tamamlanması mümkün görülmezken, Merkez-Tuz Mağarası arasındaki yaklaşık 15 km'lik yolun asfaltlama işi de tamamlanmadığı gözönüne alındığında ortadaki vehameti anlatmaya gerek yok.

BÜYÜK CAMİ RESTORASYONDA
Yine Çankırı Merkez'de dışarıdan gelen ziyaretçilerin uğrak mekanlarından birisi olan Büyük Cami bugün için restorasyon çalışmaları devam ediyor. 

MÜZE HİZMETE GİRMEDİ
Çankırı'da eski Adliye binasının onarımı tamamlanmasına karşın, yeni binada hizmete girecek olan müze, henüz ziyaretçilere açılmadı. Yıl sonuna kadar da çalışmaların tamamlanarak hizmete açılması şüpheli.

ILGAZ DORUK OTEL VE YILDIZTEPE ENKAZ DURUMDA
Çankırı'nın kış turizminde önemli duraklarından ve Ilgaz ilçesinin sembolü olan 'Doruk Otel' bugün kapalı durumda. Geleceği konusunda Çankırı Valisi'nin bile bugün sorulacak 'Doruk Otel ne olacak?' sorusuna yanıt veremeyeceği bir belirsizliğe sahip!

Yıldıztepe'de İl Özel İdaresi'nin ihale ile teslim ettiği 110 yatak kapasiteli otel ise aylardır belirsizliğini koruyor. Mevcut tesisler ile birlikte bölgeye giden yolun rehabilite edilmemesi başta yerli turistleri canından bezdirirken, olası yabancı turistlerin bölgeye yapacakları ziyaret hem Çankırı hem de Ilgaz adına onulmaz yaralar açıyor.

Hatırlanacağı gibi; yaklaşık 3 yıl önce telesiyejin hizmete girmesi ile birlikte sadece ve sadece Ankara'da yapılan 'bilboard' reklamlarının bölgeye gelenlerde bıraktığı kötü intibanın bugün için silinmemiş olması, kafalardaki soru işaretlerinin çoğalmasına neden olmakta.

Kısaca; Çankırı'nın turizm açısından en önemli iki kalemi; Tuz Mağarası ve Ilgaz Doruk'ta yaşanan kaosun, 26-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında Ankara'da ikincisi düzenlenecek olan 'Çankırı Tanıtım Günleri' organizasyonunun başta zamanlama hatası olmak üzere, şehrin ve ilçelerinin tanıtımına 'yarar'dan çok ZARAR vereceği kanaatimizin bulunduğunu paylaşmak istiyoruz.

Tabii ki son söz yine Çankırı'yı çok sevdiklerini ve Çankırı için ter akıttıklarını ifade etmekten bir an olsun geri durmayan sevgili büyüklerimizin!

SOZCU18

neyi-tanitiyorsun-cankiri-resim-05.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler