Tansu Çiller ifadeye çağırıldı!

Tansu Çiller ifadeye çağırıldı!

Eski Başbakan savcıya yaklaşık 2.5 saat ifade verdi.

Savcı 28 Şubat soruşturması kapsamında Tansu Çiller'i 'mağdur' sıfatıyla ifadeye çağırdı. Tansu Çiller’in önümüzdeki günlerde ifade vermesi bekleniyor.

KOMİSYON DÖNEMİN TANIKLARINI DİNLİYOR
Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyon, bugün 28 Şubat döneminin medya patronları, yöneticileri ve bazı köşe yazarlarını dinleyecek.
 
VE ÇİLLER SAVCI'YA İFADESİNDEN SONRA
GAZETECİLERE AÇIKLAMA YAPTI
Çiller ifade sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu İşte Çiller'in konuşmasıntan satırbaşları:
 
"Sayın savcı beni aradı ve kendisinin 28 şubat sürecine ilişkin geniş kapsamlı bir çalışma yaptığını ve bizimle işgalli çok ciddi mağduriyet unsurları gördüğünü söyleyerek bizi davet etti.
 
Bu süreç içerisinde üzüntüyle  görülüyor ki o dönemin hükümetinin özellikle DYP kanadı hedef seçilmiş. Birinci olarak BÇG kapsamlı bir çalışma sürdürmüş. Bunu yapmak için bu partinin genel başkanının yıpratmak için her türlü haber ve mekanın kullanılmasını birinci amaç olarak belirlemişler.
 
Ve herkesin bildiği gibi Refah Partisi kapatıldı ve hükümet düşürüldü. Bu dönemde her zaman olduğu gibi mağdur olan milletimiz olmuştur.
 
Bir dönem demokrasi dışı yöntemlerle ve milletin meclise yolladığı aritmetik tahrip edilerek, milletvekili ikna odaları kurularak, milletvekili transferleriyle bizim içinde bulunduğumuz hükümet düşürülmüştür. Batırılan bankalar, trilyonlarla ifade edilen rakamlar milletimize yük olarak üzerine almıştır. Sadece dinledim, bilgileri gördüm, belgelere şahit oldum.
 
Görüşlerimi açıklamak yerine bu görüşlerimi daha ileride Darbe Komisyonu’nda anlatmayı daha verimli buluyorum. Hiç kimseden şikayetçi olmadım."
 
-28 Şubat Soruşturması kapsamında ifade veren dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller'in merhum Başbakan Necmettin Erbakan'a dönemin komutanlarını emekli etme önerisinde bulunduğu ortaya çıktı.
 
KOMUTANLARI EMEKLİ EDELİM
 
28 Şubat Soruşturması kapsamında ifade veren dönemin Başbakanı Yardımcısı Tansu Çiller'in merhum Başbakan Necmettin Erbakan'a dönemin komutanlarını emekli etme önerisinde bulunduğu ortaya çıktı.
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında, dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller mağdur sıfatıyla dinlenmek üzere soruşturmayı yürüten TMK'nın 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'ye yaklaşık 2.5 saat süreyle ifade verdi. Edinilen bilgiye göre, Çiller'in korumaları bir gün önceden Ankara'ya gelerek gerekli güvenlik önlemlerini aldı. İstanbul'dan tarifeli uçak ile Ankara'ya gelen Çiller'e ifade sürecinde Avukatı Salih Çelen eşlik etti. ANKA'nın edindiği bilgiye göre, Çiller, savcılıkta Batı Çalışma Grubu'na (BÇG) ait belgelere oldukça şaşırdı. Savcı Bilgili'nin öncelikle Çiller'e döneme ait bilgi verdiği öğrenildi. BÇG'nın faaliyetlerini ifşa etmesinin ardından kendisinin hedef seçildiğini anlatan Çiller'in ifadesinde, "Ben, çocuklarım ve partim hedef olarak seçildik. Sürekli hakkımızda taraflı haberler yapıldı. Bu haberler belli bir grup tarafından gerçekleştirildi. Hakkımızda kampanya başlatıldı. Çok mağdur edildim" dediği öğrenildi. Savcılıkta döneme ilişkin BTG'nin faaliyetlerinin bulunduğu belgeleri de inceleyen Çiller'in dönemde hükümette olmasına karşın kendisine gösterilen belgelerin bazılarından haberdar olmadığını dile getirdiği belirtildi.
 
Çiller'in, savcılıktaki ifadesinde dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'yı uyardığı da ortaya çıktı. Çiller'in emekli Orgeneral Karadayı'ya hükümete yönelik yapılan faaliyetlerinin hiç birinin demokratik olmadığını ifade ettiği belirtildi. Belgelere şaşırdığını ifade eden Tansu Çiller'in savcılıkta dönemin Başbakanı merhum Necmettin Erbakan ile askerlerin uygulamalarına yönelik bir görüşmesini aktardığı da öğrenildi. Çiller'in Erbakan'a komutanları emekle etme önerisi getirdiği, buna karşılık Erbakan'ın da bu karara Çankaya Köşkü'nden onay çıkmayacağı ve Meclis'ten erken seçim kararı alamayacakları yönünde görüş dile getirdiğini ifade etti. Çiller'in savcılık ifadesinde, "Batı Çalışma Grubu'nun hedefi haline geldim. İrticacı olmadığım halde irticacı olarak hedefe kondum" dediği belirtildi. Savcının şikayetçi olup olmayacağı konusuna ise Çiller'in "Kimseden şikayetçi değilim. Önümüzdeki günlerde düşüneceğim" dediği belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler