Tapeler yayınlandı Kılıçdaroğlu'na saldırı oldu!

Tapeler yayınlandı Kılıçdaroğlu'na saldırı oldu!

CHP, Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik ayakkabılı saldırının, hükümet tarafından gerektiği gibi soruşturulmasını istedi. İki saldırının da yolsuzluk tapelerinin yayınlanmasından sonra gerçekleşmesi ise anamuhalefet temsilcilerince manidar bulundu.

CHP, bu olaydan hemen önce imha edilmesi kararlaştırılan tapeleri resmî Twitter hesabından yayınlamıştı. CHP’ye göre, saldırı profesyonelce hazırlanmış ve provokasyon amaçlı. Ancak önceki yumruklu saldırıda olduğu gibi soruşturma tam yapılamadığı için olay karanlıkta kalıyor, aydınlatılamıyor. CHP İstanbul Milletvekili ve eski savcı Ali Özgündüz, “Meclis’teki yumruklu saldırıda her şey önceden hazırlanmıştı. Ayakkabı olayı da aynı” dedi. Arkasında birileri olmadan böyle bir eylemin yapılamayacağını söyleyen Ali Özgündüz, “Bundan sonra bu işin devamı gelirse, biz de tüm bunlar devletin yetkili birimlerinin bilgisi dahilinde oluyor deriz” diye konuştu.

DEVLETİN GÖREVİ
Meclis’te Kılıçdaroğlu’na yapılan yumruklu saldırıyı araştıran Ali Özgündüz, iki olaya ilişkin değerlendirmesinde özetle şunları söyledi: “Ayakkabı saldırısının adli yönünü henüz bilmiyoruz. Ancak bu saldırı da bir öncekine benziyor. İlk defa Meclis’e geldiğini söyleyen Orhan Övet’in cebinde parası yok. Meclis’e gelecek, Genel Başkan’ın geçeceği noktayı belirleyecek, korumalar arasından geçerek profesyonelce yumruk atacak. Bu, inandırıcı değildi. Profesyonelce bir işti. Bu kişi daha önceden getirilip keşif yaptırılmış ve her şey hazırlanmıştı. Bu da aynı onun gibi. Çünkü Genel Başkan’ın yapacağı bu toplantıdan bizim milletvekillerinin bile haberi yoktu. Sadece o toplantıya katılacak olan arkadaşlara bilgi verilmişti. Genel Başkan ile görüşmek isteyen Genel Merkez’e gider, olmadı salı günü grup toplantısı sonrası görüşür. Ama enteresan bunları seçmiyor. O salona kendini gazeteci gibi tanıtıp giriyor. Bu da profesyonel bir eylem. Olayın arkasında bu kişileri yönlendiren, oraya kadar getiren, eylemi nasıl yapacağını gösteren kişiler olmadan bu saldırı olmaz. Burada hükümete, İçişleri Bakanlığına düşen görev, anamuhalefet liderini korumaktır. Genel Başkanımıza verilen üç beş tane koruma yetmez. Anamuhalefet lideri bir yerde toplantı yapıyorsa devletin güvenlik birimleri oraya önceden gitmeli, kontrolünü keşfini yapmalı, genel güvenliği sağlamalıdır. Bu devletin görevidir. Burada bir kez oldu Meclis’in güvenliği dediler, ikinci kez oldu. Bundan sonra bu işin devamı gelirse, artık biz de devletin yetkili birimlerinin bilgisi dahilinde oluyor deriz. Burada amaç, Genel Başkan’ı itibarsızlaştırmak.

İLGİNÇ ZAMANLAMA
Dikkat ederseniz daha önceki yumruklama olayı öncesinde de dört bakanın tapeleri yayınlamıştık. Yine bu yolsuzluk komisyonunun AKP oylarıyla bakanları aklama kararının ardından Genel Merkez facebook sayfasından imha edilmesi istenen tapeleri yayınlamaya başladı. Tapelerin yayınlanmasının akabinde iki olayın olması manidardır.” (Kaynak: Taraf)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler