Tarhan: Kamu malını peşkeş çekmemiz düşünülemez

Tarhan: Kamu malını peşkeş çekmemiz düşünülemez

Çerkeş Belediyesince, ilçe

merkezinde belediyeye ait 3 dükkanın satışı ile ilgili oluşan spekülasyonlara Başkan Şükrü Tarhan, sözcü18'e yaptığı açıklama ile son noktayı koydu.

Başkan Tarhan "Belediyeye ait o paftadaki dükkanların tamamı 2011 yılında satılacak" dedi.

Çerkeş Belediyesine ait 84 ada 1 parselde bulunan 1, 7 ve 8 numaralı dükkanların 13 Aralık 2010 Pazartesi günü ihale yolu ile satışı konusunda, ilçede çeşitli nedenlerden dolayı çıkarılan "Belediyeye ait daha fazla sayıda dükkan var iken, neden bu dükkanlar satılıyor?" sorusuna açıklık getiren Belediye Başkanı Tarhan "Bir yerden başlamalıydık. Nereden başlarsak başlayalım bir şekilde 'neden önce benim dükkan satılıyor' şeklinde sorular sorulacaktı. Bunun da önüne geçmemiz mümkün değil" dedi. Tarhan sözlerini şöyle sürdürdü:

KAMUNUN MALINI BİRİLERİNE
PEŞKEŞ ÇEKMEMİZ SÖZKONUSU OLAMAZ

"Bu dükkanların mülk sahibi belediye. Belediye Meclisimiz, bu paftanın 2011 yılında tamamının satışı konusunda karar aldı. Ancak bizim bu pafta üzerinde bulunan 11 dükkanın tamamını satışa çıkardığımızda gerçek değerleri üzerinden satabilme şansımız oldukça zayıftı. Neden derseniz, geçtiğimiz aylarda buna benzer bir satışı, gerçek değerini bulmadığı için iptal etmek zorunda kaldık. Bu deneyimimiz sonrasında yapacağımız bu satışı böylesi bir uygulama ile başlattık. İnsanımız satış sayısı çok olduğu zaman, her birisi için ayrı ayrı teminat yatıramıyor. Bazı yerlere aşırı yığılma oluyor, diğer yerler tek taleple geçiştiriliyor. Bu da satılan mülkün değerinde satılmasına engel teşkil ediyor. Satışı yapılan mülkler, belediyeye ait olduğu kadar, Çerkeş'te yaşayan 10 bin Çerkeşli'nindir. Yani kamunundur. Bunların peşkeş çekilmesi sözkonusu olamaz. Bütünü parçalar halinde peyderpey satışa sunacağız ve talebin bu şekilde hem artış göstereceğini hem de gerçek değeriyle satış yapabileceğimizi düşünüyorum."

HEY TEKSTİLDE KARŞILIKLI SAĞDUYUYLA SORUN AŞILACAKTIR
Başkan Tarhan, ayrıca dün Hey Tekstil çalışanları ile işveren arasında yaşanan olaylara da değinerek "Şahsen, yaşanan sorunun her iki tarafın da göstereceği sağduyu ile aşılacağını düşünüyorum. Hey Tekstil gibi bir firma bölgemizde faaliyet gösteriyorsa bunun değerini ve kıymetini bilmeliyiz. Bunun yanısıra Çerkeşli'nin evladı olan Hey Tekstil sahipleri de çalıştırdıkları işçiye karşı sorumluluklarını yerine getirmelidir. Dün gelişen olayları yerinde inceleyen Süreyya Bektaş beyefendinin sorunu çözme konusunda kararlı olduğunu gördüm" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler