Tarihi Adliye binası müze oluyor

Tarihi Adliye binası müze oluyor

Çankırı Valiliğinin talebi doğrultusunda eski adliye binası Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredildi.

Geçtiğimiz günlerde mülkiyeti Hazine'ye ait olan Adliye eski binası müze olarak kullanılmak üzere Çankırı Valiliği tarafından Maliye Bakanlığı’ndan Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilmesi için talepte bulunuldu. Çankırı Valiliğinin bu talebi Maliye Bakanlığınca kabul edilerek Adliye eski binası Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne müze binası olarak kullanılmak üzere tahsis edilmesi ile Çankırı müstakil ve tarihi bir müze binasına sahip olacak.
 
Ayrıca Çerkeş ilçesi 30 yataklı Devlet Hastanesi inşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi ihale edilmiş olup, Toklucu İnşaat San. İhr. İth.ve Tic Ltd. Şirketi, 4.847.000.-TL ile ihale bedeli ile Çerkeş 30 Yataklı Devlet Hastanesi yapımını üstlendi.
 
Çankırı Valisi Vahdettin Özcan konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “İlimizin tanıtım ve turizm hareketlerine yeni ivme katacak müze binası ile Çerkeş’te vatandaşların daha rahat sağlık hizmetleri almasını sağlayacak yeni hastane binasının en kısa zamanda tamamlanarak hizmete sunulması için çalışacağız. İlimize hayırlı olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler