Taş Mektepliler 8inci kez buluştu

Taş Mektepliler 8'inci kez buluştu

Çankırı'da biraraya gelen yaklaşık 500 dönem mezunu okul yıllarını tazeliyor.

Taş Mektepliler 2005'ten bu yana Çankırı'da gerçekleştirdikleri randevularının 8'incisini bugün gerçekleştirdiler. Çankırı dışında yaşayan Çankırı Lisesi dönem mezunlarından yaklaşık 400 Taş Mektepli bugün Çankırı'da biraraya gelmenin mutluluğunu yaşıyor.

Taş Mektep mezunları saat 14.00'de Çankırı Lisesi bahçesinde buluşarak toplu fotoğraf çekimini gerçekleştirdikten sonra okul içerisindeki resim sergisini gezdiler. Daha sonra topluca yürüyerek Atatürk Alanına gelen dönem mezunları, 60'lı yılların müzik  öğretmeni Yekta Başeğmez şefliğinde saygı duruşu sonrası istiklal marşını ile Çankırı Lisesi marşını hep bir ağızdan söylediler.
 
CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ
KADİR GÖKMEN ÖĞÜT DE KATILDI
 
Atatürk Anıtında yapılan bu tören sonrası sırasıyla Buğdaypazarı ve Çivitcioğlu Medreseleri ziyaret edildi. Burada Belediye Başkanı İrfan Dinç misafirlere gözleme ve ayran ikramında bulundu. Daha sonra Uluyazı'da inşaatı süren Karatekin Üniversitesi kampüs alanını ziyaret eden Taş Mektepliler akşam saat 20.00'de Büyük Otel'de düzenlenecek olan yemekte biraraya gelecekler.
 
tas-mektep-cankiri-sozcu-resim-052.jpg
 
Taş Mekteplilerin Çankırı buluşmasına bu yıl CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de katıldı. Partisinin Merkez ilçe kongresi için Çankırı'da bulunan Öğüt, Taş Mekteplilerin Çankırı Lisesindeki törenlerine iştirak ederek kendileriyle bir süre sohbet etti.
 
MEZUNLAR DERNEKLEŞTİ
 
2005’ten bu yana bir oluşum şeklinde organize edilerek, gurbetteki Çankırılılar'ın buluşma noktası olan Taş Mektepliler, bu yıl Taş Mektepliler ve Çankırı Lisesi Mezunları Derneği’ni kurarak oluşumlarını resmileştirdiler.
 
cankiri-tas-mektep-astarlizade-sozcu-resim-053.jpg
 
Taş Mektep’ten mezun olanlar arasında; Emekli vali ve Bakan Kutlu Aktaş, emekli vali Erol Çakır, emekli Vali Fuat Uğur, emekli Org. İsmail Hakkı Karadayı, Sözcü18 yazı ailesinin önemli kalemi İbrahim Zencirci, Kanal B Haber Müdürü Metin Kayıhan, sunucu Handan Güçyılmaz, Ataol Behramoğlu, şair İsmet Özel, yazar Necla Çantay Yörükoğulları, işadamı Selahattin Düzbasan ve ile Çankırılı'nın yakından tanıdığı çok sayıda akademisyen, bürokrat ve işadamı mevcut.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler