Taşyakası buz kesti!

Taşyakası buz kesti!

Son 30 yılın en soğuk günlerini yaşayan Çankırı'da bazı ilçeler büyük risk altında.

Çankırı bugünlerde son 30 yılın en soğuk günlerini yaşıyor. Çerkeş'te ölçülebilir ısı dün gece -26.4 olarak ölçüldü. Kurşunlu Söğüt Seramik fabrikasındaki ölçümler ise -32'yi gösterdi.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin derlediği bilgilere göre Çerkeş, dün gece Meteoroloji'nin verilerine göre - 26.4 derece ile Türkiye'nin en soğuk bölgesi olarak kayıtlara geçti. Çerkeş'te sabah saatlerinde ısı -22 derece dolaylarındaydı.

Ömer Faruk Eryılmaz'ın objektifinden
Kurşunlu ve çevresinden kar manzaraları - TIKLA

Yaşanan olağanüstü durum ile ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezine konuşan Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan "Olağanüstü bir durum yaşıyoruz. Bölgedeki motorlu araçların yakıt depolarındaki mazotların donması nedeni ile önemli sıkıntılar yaşanıyor. Bununla birlikte suların donmaması için musluklar 24 saat belli bir oranda açık tutuluyor. Bu da yaz aylarındaki su tüketiminin iki katı dolayında bir harcamaya neden oluyor. Belediye hizmeti olarak gece yaptığımız çöp toplama işini gündüz saatlerine kaydırdık. Yollardaki buzlanmayı engelleyici nitelikteki tuzlama çalışmalarımız -10 dereceyi geçtikten sonra hiçbir fayda sağlamıyor" dedi.

ASIL TEHLİKE KAR KALKTIKTAN SONRA KENDİSİNİ GÖSTERECEK

Bölgede yer yer bir metreyi bulan kar kalınlığı, belediye başkanlarının adeta korkulu rüyası haline dönüştü. Havanın ısınmasıyla birlikte eriyecek olan kar, özellikle Orta, Kurşunlu, Atkaracalar ve Çerkeş'te zaten yeterli olmayan altyapının daha perişan hale dönüşmesine neden olabilir. Bu konuya da dikkat çeken Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan "Bölgedeki kar erimeye yüz tutunca ilçe ve belde belediyelerinin büyük sıkıntılar yaşaması işten değil. Önümüzdeki günlerde bölgede bir altyapı kaosunun belirgin olarak kendisini göstermesinden şahsen endişe duyuyorum" dedi.

cankiri-devrez-kursunlu-kar-sozcu-resim-02.jpg

KURŞUNLU SÖĞÜT SERAMİK'TE -32 KAYITLARA GEÇTİ

Öte yandan Kurşunlu Söğüt Seramik Fabrikasında dün gece mesaiye giden işçiler, fabrikadaki ısı ölçen aletlerin -32'yi gösterdiğini belirttiler.

Kurşunlu ilçe merkezinde ise cadde ve sokakların büyük oranda buzla kaplı olduğu ve gerek araç trafiğinin gerekse yaya ulaşımının güçlükle yerine geldiği yönünde.

Kar kalınlığının yer yer bir metreyi bulduğu Kurşunlu'da gözler Devrez çayına çevrilmiş durumda. Karın erimesiyle birlikte Devrez çayının nasıl bir hal alacağı şimdiden merak konusu olmaya başladı.

cankiri-ilgaz-kar-tuncer-ozvar-sozcu-resim-03.jpg

 

Haber içerisindeki 1. fotoğraf sayın Muharrem Hançerli'nin, 2. fotoğraf ise sayın Tuncer Özvar'ın objektifindendir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler