Taşyakasında ÇAKSU kuruldu

Taşyakası'nda ÇAKSU kuruldu

Taşyakası'nın su sorununun çözümü için önemli bir adım atıldı.

Taşyakası ile anılan D-100 üzerindeki İlçe ve belde belediyeleri yaşadıkları su sorunu çözüme kavuşturma yolunda önemli bir adım attılar.

Çerkeş’ten Ilgaz’a kadar ilçe ve belde belediyelerin içme suyu ihtiyacını kalıcı olarak çözme amacıyla oluşturulan ve ikinci kez biraraya gelen bölgedeki belediye başkanları Akhasan Barajında toplanan suyun bir bölümünü ilçe ve beldelerde içme suyu olarak kullanılması yönünde kısaca ÇAKSU (Çerkeş Akhasan Su Birliği) denilen birliği oluşturuyorlar.

Dün (2 Mart 2012 Cuma) Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan'ın ev sahipliğinde biraraya gelen ve aralarında Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu, Ilgaz Belediye Başkanı Cevdet Çetin, Atkaracalar Belediye Başkanı Rıfat Altuntop ile birlikte Saçak Belde Belediye Başkanı Hamza İnkaya, Çardaklı Belde Belediye Başkanı Osman Yıldız, Çavundur Belde Belediye Başkanı Bayram Yukarıdere, Hacımuslu Belde Belediye Başkanı İlhan Tekin, Sivricek Belde Belediye Başkanı Dursun Çimen'in bulunduğu toplantı yaklaşık yedi saat sürdü.

BAŞKAN TARHAN: BÖLGENİN ÖNEMLİ BİR SIKINTISI
BU PROJE İLE GÜNDEMDEN DÜŞECEK

Son çalışmaları yapılan ve ismini ÇAKSU olarak belirleyen birliğin amacının Çerkeş başta olmak üzere Kurşunlu, Atkaracalar ve Ilgaz ilçeleri ile Saçak, Çardaklı, Çavundur, Sivricek ve Hinacımuslu beldelerinin içilebilir su ihtiyacını karşılanacağına işaret eden Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan "DSİ'nin koordine edeceği proje ile bölge insanımızın önemli bir sıkıntısı oluşturduğumuz birlik sayesinde gündemden düşecek" dedi. Tarhan sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk toplantısını bundan yaklaşık 20 gün önce yaptıktan sonra dün de ikincisini gerçekleştirdiğimiz toplantıda birliğin tüzüğünü hemen hemen tamamladık. Akhasan Barajında su toplanma süreci ile birlikte suyun bir bölümünü yapılacak arıtma tesisi ile birlikte oluşturulacak dağıtım şebekesi sayesinde Ilgaz ilçesine kadar taşınması mümkün. DSİ ile yaptığımız yazışmalar gayet olumlu gidiyor. Projenin hayata geçirilmesi yönünde bölge milletvekilimiz sayın İdris Şahin'in de destekleri bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler