Tatlıçay'da balık katliamı

Tatlıçay'da balık katliamı

Günün ilk saatlerinde ortaya çıkan görüntü görenleri şaşkına uğrattı.

Çankırı'nın ortasından geçen Tatlıçay'da sabah saatlerinde ortaya çıkan görüntüler oldukça vahim.

Tatlıçay'a karışan kirli ve zehirli atıklar ekolojik hayatı tehdit eder boyutlara ulaşmış durumda. Tatlıçay'da yeterli su debisinin olmamasına karşın yaşam mücadelesi veren ekolojik hayatın ürünü tatlısu balıkları yaşam mücadelelerini kaybederek çevre kirliliğine yenik düştüler.

Sabahın ilk saatlerinde Kenbağı mevkiinde yaşayan vatandaşların dikkatini çeken görüntüler, Tatlıçay'da çok sayıda balık ölümünün yaşandığını gösterdi.

Ortaya çıkan balık ölümleri ile ilgili olarak Belediyenin 'beyaz masası'na ulaşan vatandaşlar "Beklediğimizin tam aksine büyük bir duyarsızlıkla karşılaştık. Bizlere 'Satılmayan balıkları birileri Tatlıçay'a atmış' şeklinde açıklama getirdiler. Oysa manzarayı gören 5 yaşındaki çocuk bile Tatlçay'da can veren ve yaşam mücadelesi veren balıkların tatlısu balığı olduğunu anlar. Yetkilileri acilen göreve çağırıyoruz" dediler.

SUDAKİ ÖLÜMLER DEVAM EDİYOR
Çankırı içinden geçen Tatlıçay'da kefal ve çay balığı olarak nitelendirilen balıkların toplu olarak ölümleri muhtemelen suya karışan ve balıkların yaşam ortamlarını yok eden zehirli bir atık maddenin etkisi ile gerçekleşmekte. Yaşanılanlara bakılırsa; bölgesel bir ölüm değil, suyun tamamına yayılmış adeta katliam görüntüsü içermekte.

Evsel atıkların ya da zirai ilaçların bir noktadan suya karışmış olması daha düşük seviyede ve bölgesel bir ölüm gerçekleştirecek olmasına karşın suyun tamamında meydana gelen bu ölümler ve bazı balıkların ise can çekişir bir vaziyette olmaları, suyu her ne kirleterek balıkların ölümlerine sebep oluyorsa bu kirliliğin halen devam ettiğinin göstergesidir.

Yetkililerin bir an önce konuyla ilgili hassasiyet göstererek çalışmalara başlamaları ve balıkların ölümlerine son verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler