Tatlıcı: Bağımsızlık bilincimiz saldırı altında

Tatlıcı: Bağımsızlık bilincimiz saldırı altında

CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı, AKP hükümeti tarafından alınan 19 Mayıs törenlerinin stadlarda kutlanmaması kararını eleştirdi.

CHP Çankırı İl Başkanı Fikret Tatlıcı yaptığı yazılı açıklamada AKP hükümeti tarafından 19 Mayıs törenlerinin stadlarda yapılmamasına yönelik kararı eleştirerek "Türkiye'nin birliğini temsil eden sembollere karşı bilinçli bir saldırı kampanyası sürdürülmektedir" dedi. CHP İl Başkanı Tatlıcı'nın açıklaması şöyle:

"AKP’nin iktidar sürecinde ve giderek artan bir biçimde, Türkiye’nin birliğini temsil eden sembollere karşı bilinçli bir saldırı kampanyası sürdürülmektedir.

19 Mayıs Törenlerinin iptali kararı, bu bilinçli kampanyanın sadece bir parçasıdır.

Bu karar, Türk gençliğine emperyalizm karşısında direnme ilhamını ve cesaretini veren, milli mücadeleye ve Kuvay-ı Milliye ruhuna yöneltilen bir saldırıdır.

Bu kararı alanlar bir süre önce, 'aslında milli mücadelenin yapılmamış olduğunu, Kurtuluş Savaşının ise kurmaca olduğunu' iddia edenlerdir.

Bu kararı alanların akıl hocaları, Atatürkçülüğü hakaret olarak kabul edenlerdir. 

Cumhuriyet’in bütün sembollerine faşist iftirasını atanlardır. 19 Mayıs törenlerinin iptalini, incir çekirdeğini doldurmayan ve gülünç mazeretlerle izaha kalkanların zerre kadar samimi olmadıkları açıktır.

Bu törenleri iptal edenlerin derdinin sadece usulle veya içerikle ilgili olmadığı herkes tarafından çok iyi bilinmektedir.

Dayanaksız ve ikna edicilikten uzak bu savunmaların peşine takılmak, asıl büyük oyunu gözden kaçırmaktır. Mesele törenlerin içeriğiyle yani usulle ilgili değildir. Mesele esasla ilgilidir. Bunların derdi 19 Mayıs’ın bizatihi kendisiyle ilgilidir.

Amaç Türk Halkının maneviyatını, moral değerlerini, cesaret ve kararlılığını topluca baskı altına almaktır. Amaç, çaresizlik duygusunu bütün topluma yaymaktır. Amaç, kendisini çaresiz hisseden, referanslarından uzaklaşmış, bağımsızlık ruhunu kaybetmiş bir toplum oluşturmaktır.

Amaç, refleksleri yok edilmiş, direnemeyen, itiraz edemeyen bir toplum yaratmaktır.

Çok iyi bilinmelidir ki; AKP iktidarında 29 Ekim törenlerinin iptalinin ilk olmadığı gerçeği gibi, 19 Mayıs törenlerinin iptali de son olmayacaktır. Bugün; Toplumumuzu bir arada tutan bütün ortak değerlerimiz saldırı altındadır. Adalet duygumuz saldırı altındadır. Demokrasinin değerleri saldırı altındadır. Bağımsızlık bilincimiz saldırı altındadır.

Beraber bir vatan kurabilmiş olma, bir devlet kurabilmiş olma güvenimiz ve cesaretimiz saldırı altındadır.

Herkesi, bize dayatılan asıl büyük resmi görmeye davet ediyoruz.

Herkesi birlik sembollerimize sahip çıkmaya, bir olmaya ve baskıya direnmeye davet ediyoruz. CHP halkla bütünleşerek kararlı, ilkeli mücadelesini sürdürecek ve şer güçlerinin oyunlarını bozacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler