Tatlıcı: Bilgilendirme olmadan halka gidiliyor

Tatlıcı: Bilgilendirme olmadan halka gidiliyor

CHP Çankırı İl Başkanı Fikret Tatlıcı yaptığı

yazılı açıklamada, 12 Eylül Pazar günü yapılacak olan referandum için "Halk bilgilendirilmeden halkın oyuna sunulan bir anayasa paketi ile karşı karşıyayız" dedi.

CHP İl Başkanı Tatlıcı'nın yazılı basın açıklaması şöyle :

“Toplumsal sözleşme olan anayasa, toplumun hiç hiçbir kesimiyle uzlaşmadan, 12 Eylülün izlerini silmek kisvesi altında ancak aynı dayatmacı ve darbeci anlayışla kendisine engel gördüğü her kurumu yok etme alışkanlığının bir uzantısı olarak değiştiriliyor. Halk bilgilendirilmeden halkın oyuna sunuluyor.

BU HALK OYLAMASI (REFERANDUM) NEDEN YAPILIYOR?
- Halkın sorunlarını değil, iktidarın sorunlarını çözmek için yapılıyor.

- Memurlara toplu sözleşme görüntüsü altında, aslında adına hakem kurulu denen ve kararlarına karşı dava açılamayacak ve mevcut durumu da geriye götüren bir yapı yaratılıyor.

Emekçilerin, sendikalar yoluyla yargıya başvuru yolunu engellemek ve haklarını sadece iktidar partisinin oluşturacağı kurula devretmek için yapılıyor.

- Grevsiz toplu sözleşme yakamayan ateş, ıslatmayan su demektir. Bu referandum, memura grev yasağını anayasal hüküm haline getirip, tescil etmek için yapılıyor.

- İktidar partisi ve milletvekillerini koruma altına almak  ve dokunulmazlara hiç dokunamamak için yapılıyor.

- Bir iktidar partisinin ileride yargılanma olasılığına karşı, kendine uygun hakimi seçip atamak ve davasını garanti altına almak için yapılıyor.

- Hukuk devletinin temel güvencesi, bağımsız yargının yerine iktidara bağımlı parti yargısı oluşturmak için yapılıyor. Çünkü darbe sonrası güçlenenler yeni bir darbe ile denetimsiz, mutlak iktidarlarını oluşturmak istiyor.

BU PAKET,
- Halkı daha özgür kılmayacak, halkın adalete erişimini hızlandırmayacak, dava süreçlerini kısaltmayacak, davaların zaman aşımına uğramasını engellemeyecek, sadece yargıyı siyasetin hizmetine sokacaktır.

- Bu paket ülkemizin, toplumun ve bireyin hiçbir sorununun çözmeyecek, işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk gelir dağılımındaki adaletsizlik son bulmayacak, emekçilerimiz, açlık sınırında yaşamaya, işsizlerimiz sadakaya muhtaç kalmaya, halkımız dünyanın en pahalı yakıtını almaya, en pahalı etini yemeye devam edecektir.

- Bu paket çalışanların haklarını gasp edecektir.
- Bu paket halkın değil, sadece iktidarın işine yarayacaktır.
- Bu paket sivil diktaya gidişin en büyük adımı olacaktır.
İşte bu yüzden bu pakete hayır, sivil 12 Eylüllere, 12 Eylül'de hayır, bu kez kesinlikle hayır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler