Tatlıcı: Hükümetin gerçek yüzü ortaya çıkmaya başlamıştır

Tatlıcı: Hükümetin gerçek yüzü ortaya çıkmaya başlamıştır

Yaptığı yazılı açıklama ile yapılan son zamları eleştiren CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı hükümete yüklendi.

CHP Çankırı İl Başkanı Fikret Tatlıcı yaptığı yazılı basın açıklamasında yapılan son zamları eleştirerek “Hükümetin gerçek yüzü ard arda yapılan zamlarla ortaya çıkmaya başlamıştır” dedi. Tatlıcı’nın açıklaması şöyle:

“Hükümet tarafından son günlerde art arda yüksek oranda zam kararları açıklanmaktadır. AKP hükümetinin açıkladığı son zamlar halkımızın tepkisine yol açmıştır.

İktidar olduğundan bu yana vergi adaletini sağlayamayan hükümet, bozulan ekonomik dengelerin faturasını halkımıza ödetmektedir. Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlardan sonra, özel tüketim vergisi (ÖTV) % 75‘e varan oranlarda yükseltilmiştir. Böylece sabit ve dar gelirlilerin vergi yükü daha da artırılmıştır. Yapılan bu zamlar ve özel tüketim vergisi artışları, artarak sürmekte olan cari açığın acısını halkımızdan çıkarmaktan başka bir şey değildir. Hükümet başarısız ekonomik politikalarının, bozulan mali dengelerin faturasını emekli-memur-işçi-esnaf-çiftçi ve dar gelirlilere ödetmeye devam edeceğini göstermektedir. “Bu zam değil güncelleme yapılmıştır” denilerek verilen beyanlar gerçeği saklamaya yetmeyecektir. Yapılan zam ve ÖTV artışlarından tüm vatandaşlarımız etkilenecektir. Tükettiğimiz ürünlerin fiyatlandığı yakın zamanda fark edilecek, faturaların kabardığı görülecektir.

Hükümetin gerçek yüzü ard arda yapılan zamlarla ortaya çıkmaya başlamıştır. Bu zamlar ve vergi artışları AKP hükümetinin halkın nasıl geçindiğinden haberi olmadığının kanıtıdır. Ekonomik zorluklar içinde yaşayan emekli-memur-işçi-esnaf ve dar gelirli kesimlerin beli yeni zamlarla daha da bükülecektir.

Son iki ayda paramız % 25 oranında değer kaybetmiştir. Dolar kuru 1,90’lara, Euro 2,50’lere ulaşmıştır. Ekonomideki olumsuz tablo gizlenemez hale gelmiştir.

Dar ve sabit gelirlilerin, ekonomik zorluk içinde yaşayan insanımızın vergi yükünü azaltacak tedbirler gecikmeden alınmalıdır. Zamlar ve vergi artışlarındaki güncellemenin maaş ve ücretler için de  yapılmasını halkımızla birlikte bizde beklemekteyiz. Kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler