Taylan Kulaçoğlu serbest

Taylan Kulaçoğlu serbest

RedHack operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ardından tutuklanan Taylan Kulaçoğlu serbest kaldı.

Siber Suçlarla Mücadele polisleri tarafından aralarında dizi oyuncusu Barış Atay’ın da bulunduğu 14 kişi gözaltına alınmıştı. 9 kişi savcılık sorgusunun ardından serbest kalırken, 5 kişi ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme adli kontrol şartı getirerek 5 kişiyi serbest bırakmıştı. Savcılığın yaptığı itiraz üzerinde RedHack kurucusu ve yöneticisi “Manyak” rumuzlu kişi olduğu ileri sürülen Kulaçoğlu hakkkında tutuklama kararı çıkmıştı. İstanbul’da tekrar yakalanan Kulaçoğlu, Sincan F tipi cezaevine gönderilmişti.
 
İKİNCİ İTİRAZDA SERBEST KALDI
Kulaçoğlu’nun avukatları tutukluluk kararına itiraz etmişti. Mahkeme siber polisinin Kulaçoğlu’nun bilgisayar üzerindeki incelemesinin tamamlanmadığını ve yeni delil olabileceğini belirterek itirazı reddetmişti. Bu karar üzerine Kulaçoğlu’nu avukatları 2 gün önce tekrardan 1 No'lu Özgürlük Hakimliğine başvurarak serbest bırakılmasını talep etti. Mahkeme yeni bir delilin gelmemesi ve adli kontrol şartını da göz önünde bulundurarak Kulaçoğlu’nu serbest bıraktı. Cezaevinden çıkan Kulaçoğlu, Ankara’da oturan annesinin yanına gitti. Kulaçoğlu’nun Avukatı Efkan Bolaç, RedHack operasyonunun içinin  boş olduğunu belirterek, “Taylan’ın serbest kalmasından çok mutluyuz. Yeni bir delil bulunamadı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler