TBMMde bir yerine sokarım polemiği

TBMM'de "bir yerine sokarım" polemiği

Kamer Genç ile AK Partili vekiller arasında +18 diyaloglar..

TBMM Genel Kurulu'nda sağlık tesislerinin kamu-özel ortaklığıyla yapılmasını öngören tasarının görüşmelerine CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in küfürleri damga vurdu.

'BİR YERİNE SOKARIM' POLEMİĞİ
TBMM Genel Kurulu'nda AK Partili Mehmet Metiner'in İstiklal Mahkemelerini zulüm mahkemeleri olarak tanımlayarak, CHP'den utanç duyduğunu söylemesi tansiyonu yükseltti. Bunun üzerine kürsüye çıkan CHP'li Kamer Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "milliyetçilikleri ayaklar altına alan" sözlerine işaret ederek, "P.. olmayan herkesin milliyeti vardır. Milliyet benim şerefim ve haysiyetimdir. Benim milliyetimi ezmeye çalışan ayakları, sahibinin, onun bir yerine sokarım!" diye karşılık verdi.
 
meclis-disari-sozcu-resim-021.jpg
Kamer Genç konuşurken AK Parti sıraları TBMM'yi terk etti
 
AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, "Şimdi, Başbakanımıza söylemiş olduğun o lafı, o bir yerlere bir şey yapmayı, aynısını, yüz mislini sana iade ediyorum" diye yanıt verdi.
 
"MİLLİYETİ OLAN BÖYLE LAF ETMEZ"
Kamer Genç'e laf atan Metiner, "Sen kendi celladına aşıksın, sen katiline aşıksın" dedi. Sataşma gerekçesiyle söz isteyen Kamer Genç, Metiner'in HADEP'in genel başkan yardımcısıyken Tayyip Erdoğan'a ağzına alınmayacak lafları söylediğini, vekil olunca da Emine Erdoğan'ın ayaklarının altına sürünerek elini öpmeye çalıştığını söyledi. Genç,daha sonra kırmızı noktalı şu sözleri sarfetti: "Tayyip Erdoğan diyor ki, 'Ben bütün milliyetleri ayak altına aldım...' Her onurlu adamın, her piç olmayan insanın muhakkak bir milliyeti vardır. Milliyeti olan insan hiçbir zaman böyle laflar etmez. Bana göre, piç olmayan herkesin bir milliyeti vardır. Milliyet, benim şerefim ve haysiyetimdir. Benim milliyetimi ezmeye çalışan ayakları, sahibinin, onun bir yerine sokarım. Benim milliyetimle kimsenin alay etme hakkı yoktur. Çünkü anası, babası belli olan herkesin de bir milliyeti vardır. Bizim devletimizin temel kuralı da Atatürk milliyetçiliğine dayalı çağdaş hukuk Türkiye Cumhuriyeti çağdaş bir hukuk devletidir. Bu devletin milliyetçiliğini kimsenin bu kadar ezmeye hakkı yoktur. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler