Tebligat Kanunundaki değişiklikler panelde konuşuldu

Tebligat Kanunundaki değişiklikler panelde konuşuldu

Çankırı Barosu tarafından düzenlenen panelin konusu Tebligat Kanunu ve Yönetmeliği ile ilgili değişikliklerdi.

Çankırı Barosu'nun düzenlediği, değişen Tebligat Kanunu ve Yönetmeliği ile ilgili bilgilendirme paneli yapıldı. Çankırı 100. Yıl Kültür Merkezinde yapılan panele konuşmacı olarak kanunun hazırlanmasında komisyonda da yer alan, Dr. Av. Ahmet Cemal Ruhi katıldı.. Çankırı Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu ve Yönetim Kurulu, avukatlar, PTT çalışanları, valilik çalışanları, belediye çalışanları, Askerlik Şubesi Başkanlığı çalışanları ile Merkez mahalle muhtarları ve ilgili idari birim çalışanları paneli izleyenler arasındaydı.

Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu açılış konuşmasında "Çankırı Barosu olarak bildiklerimizi öğretmek, bilmediklerimizi öğrenmek, kendimize, mesleğimize, meslek örgütümüze ve her şeyden önemlisi toplumumuza emek vermek başlıca görevimizdir. Bu görevlerimizin gereği olarak bu tür paneller baromuzca yapılmaktadır. Yasalarda insanlar gibidir doğar, yorulur, yaşlanır, değişen ve gelişen sosyal ve teknolojik hayata uyum sağlayamaz. Bu gerekçelerle toplumumuzun neredeyse tamamını ilgilendiren tebligat kanunumuzun da bir çok maddesi Meclisimiz tarafından değiştirilmiştir. Panelimize katımınızdan dolayı şahsım ve Yönetim Kurulum adına tüm katılımcılara teşekkür ediyor sözü değerli hocama bırakıyorum" dedi.
  
Panelde konuşan Dr. Av. Ahmet Cemal Ruhi adrese dayalı kayıt sisteminin önemi üzerinde durarak "Vatandaşların mutlaka gerçek adreslerini yasadan da kaynaklanan zorunluluk gereği Nufus Müdürlüklerine bildirmeleri gerektiğini belirterek bu bildirimi yapmayanların mesnetsiz icra takiplerine, taraf olmadıkları davalara ve diğer kendilerini savunamayacakları hukuki haksızlıklara uğramak zorunda kalacaklarını" belirti. 

Panelde ayrıca Tebligat Kanunu madde madde anlatıldıktan sonra uygulamada özellikle postacılar ve muhtarların yaşadığı zorluklar soru cevap yöntemi ile anlatıldı. Panel tüm katılımcıların memnuniyeti ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler