Tebrikler Fırtına

Tebrikler Fırtına

Devler Ligi'ndeki temsilcimiz Trabzonspor, Lille ile berabere kaldı.

UEFA Avrupa Şampiyon Ligi B Grubu'ndaki son maçında deplasmanda Fransa'nın Lille takımıyla golsüz berabere kalan ve 1 puan alan temsilcimiz Trabzonspor, CSKA Moskova'nın Inter'i 2-1 yenerek 3 puan kazanmasının ardından grubu 3'üncü sırada tamamladı. Bordo-mavili takım, bu sonuçların ardından UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı.

Devler Ligi'nde oldukça iyi bir performans sergileyen Trabzonspor artık yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek... Tebrikler Fırtına...

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda oynanan Lille-Trabzonspor maçının ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı. Oynadığı son 20 maçın sadece 2'sinde yenilen Lille, Trabzonspor karşısında mücadeleye etkili başladı. Fransız ekip, özellikle Belçikalı Hazard ile gole çok yaklaşırken, uzaktan şutlarla Trabzonspor kalesini de sık sık yokladı. Kaleci Tolga ve bordo-mavili savunmanın zamanında müdahaleleriyle Lille, ilk yarıda istediği skoru elde edemedi. Kendi yarı alanından çıkmakta zorlanan Trabzonspor ise ilk 45 dakika boyunca kalabalık savunmasıyla Lille ataklarını etkisiz hale getirmeye çalıştı. Bordo-mavililer, maçtaki en tehlikeli atağı ise Burak Yılmaz ile geliştirdi. Golcü futbolcunun sert şutunda top, az farkla direğin üstünden auta gitti.

İkinci yarının hemen başında Lille kalesinde gol arayan Trabzonspor, rakibinin oyunda kontrolü ele geçirmesinin ardından kendi yarı alanına çekildi. Joe Cole ve Hazard ile etkili ataklar geliştiren Fransız temsilcisi, bordo-mavili ekibin savunmasını aşmakta zorlandı.

Savunma oyuncuları Basa ve Chedjou'nun maç boyunca yalnız bırakmadığı Burak Yılmaz, hücumda istediği desteği alamayınca, Karadeniz temsilcisi adına gol yollarında etkili olamadı. 83. dakikada Halil ile önemli bir gol pozisyonundan yararlanamayan Trabzonspor, kalan dakikalarda Fransız ekibinin de gol atmasına izin vermedi ve aldığı 1 puanla grubunda 3'üncü olarak UEFA Avrupa Ligi'ne katıldı.

Gruptaki diğer maçta CSKA Moskova, deplasmanda Inter'i 2-1 yenerek, İtalyan ekibiyle birlikte UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkmayı başardı.

LILLE:0 - TRABZONSPOR:0

STAT: Lille Metropole
HAKEMLER: Pedro Proença, Tiago Trigo, Ricardo Santos  (Portekiz)

LILLE: Landreau, Debuchy, Basa, Chedjou, Beria  (Dk. 84 Bonnart), Balmont, Mavuba, Payet  (Dk. 89 Rodelin), Joe Cole  (Dk. 68 Obraniak), Hazard, Sow
TEKNİK DİREKTÖR: Rudi Garcia

TRABZONSPOR: Tolga, Celustka  (Dk. 33 Adrian ), Giray, Glowacki, Cech, Serkan, Zokora, Colman, Halil, Alanzinho  (Dk. 65 Henrique), Burak  (Dk. 90 Mustafa)
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

SARI KARTLAR: Dk. 60 Balmond, Dk. 62 Chedjou, Dk. 73 Beria (Lille), Dk. 62 Zokora, Dk. 76 Adrian (Trabzonspor)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler