Tecavüz davası sonrası arbede!

Tecavüz davası sonrası arbede!

69 yaşındaki adam yeğeninin 15 yaşındaki kızına tecavüz etti, duruşma sonrası ise arbede çıktı.

Samsun’un Canik İlçesi’ne bağlı Gürgenyatağı Köyü’nde, yeğeninin 15 yaşındaki kızı G.U.’ya tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklanan 69 yaşındaki Yaşar U.’nun yargılanmasına devam edildi. Duruşma çıkışında küçük kızın akrabaları, sanık yakınlarına saldırdı. 2 kişi başından yaralanırken olaya karışan 3 kişi de gözaltına alındı.

Canik’in Gürgenyatağı Köyü’nde 2 yıldır süren taciz ve tecavüz olayı, geçen yıl Mayıs ayında ortaya çıktı. İddiaya göre İstanbul’da yaşayan ve yaz aylarında kız kardeşinin köydeki evine gelerek tütün toplanmasına yardım eden Yaşar U. yeğeninin kızı olan lise öğrencisi G.U.’ya tecavüz etti. Sanığın kendisini tehdit etmesine rağmen genç kız bu durumu amcasının kızı olan 16 yaşındaki S.U.’ya (16) anlattı. Kısa süre sonra olayın duyulması ve G.U.’nun ailesinin şikayetçi olması üzerine Yaşar U. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde taciz, tecavüz ve tehdit suçlarından toplam 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Yaşar U. suçlamaları kabul etmedi. Genç kızın yalan söylediğini ve kendisine iftira attığını ileri süren sanık, "Başkasıyla yapmış olduğu şeyleri benim üzerime atıyor. Yaşım itibariyle bu işlerden elimi ayağımı çektim ben" dedi.

Mahkemeye katılan G.U. ise sanığın son 2 yıldır kendisini ölümle tehdit edip taciz ve tecavüz ettiğini söyledi. Yaşar U.’nun annesinin dayısı olduğunu söyleyen G.U., "Tütün işinde çalışmak için köye giderdim. Sanık da orada olurdu. 2008 yılının yaz aylarında bana arkadan sarılıyor, öpüyor ve taciz ediyordu. Kendisini engellemeye çalıştığımda da ’Seni öldürürüm’ diyerek tehdit ediyordu. Bir yıl sonra yine yaz aylarında ben köye gitmiştim. O da köyde idi. Bir akşam benim odama gelip yatağıma girdi. Bağırmayayım diye de ağzımı kapadı. Bana tecavüz etti. O yaz benimle 10 kez zorla ilişkiye girdi. Bazı seferler bana para veriyordu. Korktuğum için kimseye bir şey söyleyemiyordum. Bir de ailem bana inanmaz diye düşünüyordum. Geçen Mayıs ayında köyde yine karşılaştık. Benimle yine ilişkiye girmek istedi. Ama izin vermedim. Bana tokat attı. Ağlarken amcamın kızı S.U. geldi. Ne olduğunu sorunca da ona her şeyi anlattım. Kendisinden şikayetçiyim" diye konuştu.

Duruşmada küçük kızın dedesi 74 yaşındaki Seyfettin K. da tanık olarak dinlendi. Seyfettin K. torunun sanığa iftira attığını ileri sürerek, "Sanık kayınbiraderim olur. G.U. da benim torunumdur. Kayınbiraderimin böyle bir şey yaptığına inanmıyorum" diye ifade verdi. Bunun üzerine mahkeme salonunda karşılıklı atışmalar yaşandı. Olaylar büyümeden polis araya girdi. Mahkeme heyeti, sanığın tahliye talebini kabul etmeyerek, gelmeyen tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

ADLİYE ÖNÜNDE KAVGA

Duruşma çıkışında ise Adliye Sarayının arka tarafında, küçük kızın yakınları, tanıklık yapan Seyfettin K. ile sanık yakınlarına saldırdı. Çevik Kuvvet polislerin güçlükle ayırdığı kavga sırasında sinir krizi geçiren G.U. bir anda kendisini Atatürk Bulvarında araçların arasına attı. Ardından koşan yakınları genç kızı sakinleştirmeye çalışırken G.U. kendisini yerden yere attı. Diğer taraftan kavgada 2 kişi başına aldığı darbe sonucu yaralanırken, kavgaya karışan 3 kişi de gözaltına alındı. Kavganın ardından G.U.’nun amcası 47 yaşındaki Hüyesin U. ise sanığın 2.5 yıldır yeğenine tecavüz ettiğini ileri sürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler