Tekne alabora oldu: 4 kişi kayıp

Tekne alabora oldu: 4 kişi kayıp

Kumburgaz sahilinden dün akşam balık tutmak için denize açılan 5 arkadaştan haber alınamadı.

Kumburgaz sahilinden dün akşam balık tutmak için denize açılan 5 arkadaştan haber alınamadı. Bir kişi saatler sonra kendi çabalarıyla sahile ulaşmayı başardı.

Kıyıdan dün saat 17.00 sıralarında balık tutmak için kayıkçı teknesiyle açılan Şener Karataş, İsmail Kılıçaslan, Bülent Balta, Metin Şahin ve Hamdi Ali Ertuğrul'dan en son saat 19.00 sıralarında haber alındı. Bülent Balta daha sonra yüzerek karaya ulaşmayı başardı. Yardım isteyen Balta, sahil güvenlik ekiplerini harekete geçirdi.
 
Teknenin birdenbire alabora olduğunu söyleyen Balta, "Hepimiz tekneye sımsıkı tutunduk. Aramızda konuştuk. Birimizin karaya gidip yardım istemesi gerekiyordu. Ben yüzmeye başladım. Arkamdan bir arkadaşım daha yüzmeye başladı. Ben karaya bir süre sürüklendikten sonra ulaştım. Beni sahilde gören 2 kişi karaya çıkardı. Sahil güvenliğe hemen haber verdiler” dedi.
 
Olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekipleri, hava kararıncaya kadar kayıpları aradı. Daha sonra arama çalışmaları sabah saatlerine bırakıldı. Günün ilk ışıkları ile birlikte aramalar hızlandırıldı. Çalışmalara helikopterli destek verildi. Kayıp yeğenini bekleyen Gönül Karataş, “Sahil güvenliğe ulaşmamız, polise haber vermemiz saatler aldı. Biz bu süre içersinde hiç kimse ile irtibat halinde değiliz. Burada bütün insanlar bekliyoruz. Yapılan hiçbir şey yok. Helikopter istedik. İstanbul’un Ankara’dan izin alması gerekiyormuş. Çok çaresiz durumdayız” diye tepki gösterdi.
 
KURTARMA ÇALIŞMALARINDA SON DAKİKA
    
Olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekipleri gece yarısı yaklaşık 2 saat kayıpları aradı. Ancak arama çalışmalarına havanın aydınlanmasına kadar ara verildi. Gün ağırması ile beraber Sahil Güvenlik ekipleri arama çalışmalarına tekrar başladı. Kayıp kişilerden ikisinin cesedine ulaşıldı. Aramalara helikopterli destek veriliyor.
 
Çalışmalar sonrasında bugün kayıp 4 kişiden 2'sinin cansız bedenine ulaşıldı. Geriye kalan 2 kişi için aramalar sürdürülüyor.
 
Sahilde kardeşi Şener Karataşı’ın bulunmasını bekleyen Gönül Karataş, 1 kişinin kendi çabaları ile karaya ulaşıp yardım istediğini söyledi. Karataş, "Sahil Güvenlik’e ulaşmamız polise haber vermemiz saatlerde aldı. Biz bu süre içersinde hiç kimse ile irtibat halinde değiliz. Burada bütün insanlar bekliyoruz. Yapılan hiçbir şey yok. Helikopter istedik. İstanbul’un Ankara’dan izin alması gerekiyormuş. Çok çaresiz durumdayız" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler