Temmuz ayında dolu yağdı

Temmuz ayında dolu yağdı

Temmuz ayının 6'sında fındık büyüklüğünde yağan dolu Kurşunlu ve Orta ilçelerinde yaşayan vatandaşlar arasında şaşkınlık yarattı.

Dün saat 20.30 sularında etkisini gösteren dolu yağışı kısa süreliğine de olsa Orta ve Kurşunlu ilçelerinde yaşayanları heyecanlandırdı.

Temmuz ayının 6'sı itibariyle bölgede böylesi bir yağışın hatırlanmadığına dikkat çeken vatandaşlar "15 dakika boyunca etkili olarak yağan dolu karşısında şaşkınlığımızı gizleyemedik. Kapının dışından kafamızı göstermemize fırsat vermeyen yağış, 15 dakika sonra kesildi. Ancak çevremiz bembeyazdı ve daha sonra da gelen şiddetli yağışla birlikte ortalık daha da farklı bir durum aldı" dediler.

ORTA İLÇESİNDE EKİLİ ARAZİDE ZARAR BÜYÜK
Bölgede kendisini gösteren dolu yağışı sonrası Sözcü18 Haber Merkezine konuşan Orta Ziraat Odası Başkanı Ziya Erol "Bölgede sabahın erken saatlerinden itibaren yaptığımız inceleme gezisinde özellikle arpa ekili arazilerde yüzde yüze varan oranlarda zarar tespiti yaptık. Buğday ekili arazilerde ise bu durum yarı yarıya. Çalışmalarımız devam ediyor." derken, bölgede böylesi bir afetin hiç hatırlanmadığına dikkat çekti.

kursunlu-dolu-resim-04.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler