Terim: Puan kaybetme lüksümüz yok

Terim: Puan kaybetme lüksümüz yok

Terim, Galatasaray'daki görevinin sona ermesinin ardından ilk kez basının karşısına çıktı.

"Genellikle puan kayıplarından sonra insan gergin olabiliyor. Bu seferki durumumuz daha değişik. Burada puan kaybetme lüksümüz yok. Sadece bizim kazanmamız da yetmiyor. Estonya eskisinden daha iyi bir takım."
 
"İbrenin kimden tarafa gözüktüğünü bilmiyorum ama kazanmamız gerektiğini biliyoruz. Bu atmosferde oynayan bir Türk Milli Takımı olacak. Türk Milli Takımı da bir yerlere gelmek istiyorsa, bu maçları kazanmalı. Kazanmak için her şeyi deneyeceğiz. Psikolojik durumumuz Estonya ile aynı değil. Son maça bakarsak neredeyse Hollanda'yı yenmek üzere olan bir Estonya'dan bahsediyoruz. Estonya'nın en iyi oyuncusu 14 numara. Son maçta 2 gol attı."
 
"Ben tabii futbol hayatımda o kadar çok sebebe ve bahaneye sığınan bir nesilden geliyorum ki, antrenör olarak çalıştığım tüm takımlarda bunu kaldırmaya çalıştım. TFF bundan sonra fikstür çekerken belki ilk 2 haftada derbi olacak. Derbiler bayram havasında geçer. Sahada olanın sahada kaldığı bir derbi. Onun dışındaki her şeyi burada aramızda çözeriz. Ben zaten son 2 maçta onların başındaydım. Şu anki durumum daha değişik bir atmosfer yaratmıyor."
 
"İyi bir insansanız, çalışıyorsanız, Allah size verir. Siz gereğini yerine getirmeden de kimseden bir şey beklemeyin. Şu anda herkes çok ümitli. Ama biz az bir süre önce Avrupa Şampiyonası kurasına hazırlanıyorduk. Kısa zamanda bu duruma geldik çok şükür."
 
"Açıkçası bu dalgalanmalar milli takımlarda olur. Kulüp oyuncusu ile milli takım oyuncuları olabiliyor. 1 aylık süre içinde bile aynı takımı bulamıyoruz. Bundan şikayetçiyim. Oyuncularımız geçen aya göre daha iyiler."
 
"Hayat mutlulukla mutsuzluk arasında geçen bir süreç. Mutluluğum da mutsuzluğum da var."
 
"Milli Takım oyuncuları zeki ve yıldızdır. Çok çabuk adapte oldular. Maçı sabırsızlıkla bekliyorlar. Bu durumun telaşa ve paniğe dönüşmesi, en büyük korkum hatta. Oyun beni şaşırtmazsa, maçta baskı yapan taraf biz olacağız. Sakin olmamız lazım. Ümitliyim ve inançlıyım. Futbolcularıma güveniyorum."
 
"Kadro açıklanırken, diğer tarafa 4 yedek oyuncu da açıklayacaktım. Ama o uygulamayı yeni şampiyonaya bıraktım. Eğer bir şey yapacaksam yarınki maçtan sonra yapacağım. Sarız kart sınırında 9 futbolcum var. Bunların 6'sı da burada."
 
"Takımlarda Milli Takım, Milli Takım'da da takım konuşmuyorum. Şu anda da kendimi 2 maça konsantre etmiş durumdayım. Son 2.5 yılda ve özellikle 2.5 haftada yaşadıklarımı paylaşmayacağım anlamına gelmiyor. Galatasaray Kulübü'nün Divan Kurulu üyesiyim. Uluorta da Galatasaray ile ilgili konuşmayacağım. Ama bir gün de Galatasaray Kulübü'nün değerlerine uygun bir yerde konuşacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Gerçekmiş gibi sunulan, servis edilen haberlere temkinli yaklaşın. Yakın zamanda kimsenin aklında soru işareti kalmayacak. Mayısa kadar sözüm var mukavelem yok. Şimdi her şey için serbestim."
 
Fatih Terim ilk 11'i açıkladı!
Kalede Volkan oynayacak. Gökhan, Semih, Ömer, Caner, Gökhan, Selçuk Mehmet Topal, Arda, Burak, Umut
 
Ben iki stoperi sahamızda tutup sekiz kişi diğer sahada kalmaya çalışacağız. Biz kazanmak için oynayacağız. 3 puan önemli biizm için fark daha sonra olacak bir şey. Rakibimiz kontra yaparak bizi zor durumda bırakabilir. Ezbere, bilinen bir takım değil kenarlara, ortadan, ara paslarla her şeyi düşüneceğiz.
 
Mehmet Topal: Kazanmak istiyoruz
Mehmet Topal "Yarın çok güçlü bir takıma karşı oynayacağız. Rakibimiz iyi durumda. Her şeyin farkındayız. Takım olarak iyi durumdayız. En iyi oyunumuzla kazanmak istiyoruz. Biz kendi hatalarımızdan dolayı buradayız. Umuyorum ki Dünya Kupası'na gideceğiz. Burada hepimiz kardeş gibiyiz. Aramızdaki sorunlar, Milli Takım kapısından içeri girince biter" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler