Terimle Başbakanın milli takım zirvesi

Terim'le Başbakan'ın milli takım zirvesi

Fatih Terim'in milli takımın başına geçirilmesi operasyonunda Başbakan Erdoğan da devreye girdi.

"Merakımı gidermek için araştırmalar yaparken, çok güvendiğim ve şimdiye kadar söylediklerinin yüzde 99'u doğru çıkmış bir kaynaktan önemli detaylar geldi. Fatih Terim'in Milli Takım'ımızın teknik direktörü olmasıyla noktalanan süreç, hiç beklenmedik bir kişiden gelen öneriyle başlamış: Aziz Yıldırım'dan."
 
İddia Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'ya ait. Altaylı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da devreye girerek Fatih Terim'e "Milli takımın başına geç" teklifinde bulunduğu sürecin başlangıcını Aziz Yıldırım'a dayandırdı.
 
FATİH TERİM FİKRİ AZİZ YILDIRIM'IN
Altaylı'nın yazısına göre Aziz Yıldırım, TTF'de çeşitli görevlerde bulunan ve iktidara yakınlığı ile bilinen Göksel Gümüşdağ'ın aklına "Fatih Terim" ismini sokmuş. Gümüşdağ da Terim'le temas kurmuş ve Terim'in cevabı "hayır" olmayınca da konu Başbakan Erdoğan'a kadar gitmiş. Erdoğan da Terim'le kendi evinde bir kahvaltıda konuşmuş ve bu görevi ona teklif etmiş.
 
İşte Altaylı'nın köşesine taşıdığı o kulis;
 
Geçtiğimiz pazar günü, Terim ve Gümüşdağ, Başbakan Erdoğan'ı evinde ziyaret etmişler.
 
ERDOĞAN'IN EVİNDE KAHVALTI
Birlikte yapılan bir kahvaltı sırasında Başbakan Erdoğan da Terim'e, "Seni Milli Takım'ın başında görmeyi herkes ister" demiş. Terim de "Bu bir milli görev. Elbette kabul ederim ama orada bir arkadaşımız görev yaparken benim bu teklifi kabul etmem doğru olmaz" diyerek "Avcı'yı yollarsanız 'Hayır' demem" mesajını vermiş.
 
BAŞBAKAN İSTEDİ AVCI İSTİFA ETTİ
Bunun üzerine konu Futbol Federasyonu Başkanı'na iletilmiş. Abdullah Avcı ile konuşulmuş ve Avcı, "Sayın Başbakan öyle uygun görüyorsa ben hemen istifa ederim" diyerek istifasını vermiş.
 
Ve Fatih Terim de verdiği söze uyarak görevi kabul etmiş.
 
Böylelikle Aziz Yıldırım'ın Gümüşdağ'a yaptığı "Terim Milli Takım'ın başına geçsin" önerisi ya da fikri kısa sürede hayata geçmiş.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler