Termik Santralin temeli atıldı

Termik Santralin temeli atıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orta ilçesi

Yaylakent beldesinde Yıldızlar SSS Holding tarafından yaptırılan ve madencilerle birlikte 3 bin kişiye istihdam sağlaması beklenen 3S Termik Santralinin temelini attı.

Temel atma törenine başta Çankırı Valisi Şemsettin Uzun olmak üzere Ak Parti milletvekilleri Nurettin Akman ile Suat Kınıklıoğlu, SSS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Yıldız, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, AK Parti İl Başkanı İdris Şahin, Orta Belediye Başkanı Recep Mızrak, bürokratlar, gazeteciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

İLK DURAK ŞABANÖZÜ
Çankırı’nın Şabanözü ilçesinde karşılanan Bakan Yıldız, Belediye Başkanı Ali Çapcı’dan ilçe hakkında bilgiler aldı. Çapcı, Şabanözü’nün Türkiye’deki işsizlik sorunu olmayan tek ilçe olduğunu, sanayiciyi tutmak ve yeni yatırımları ilçeye kazandırmak için doğalgaz istedi.
Taner Yıldız ise 1-2 yıl içerisinde doğalgazın mümkün olmadığını belirterek, BOTAŞ yönetimine konuyu dile getirip daha sonra milletvekileri aracılığıyla son durum hakkında bilgi vereceklerini kaydetti. Ardından ERNAMAŞ küçük mutfak aletleri fabrikası gezilerek fabrika hakkında bilgi aldıktan sonra temel atma töreninin yapılacağı Orta’nın Yaylakent Beldesine geçildi.

ÇANKIRI, İŞSİZLİĞİN YAŞANMADIĞI İLLERDEN BİRİ!
Temel atma töreninin yapılacağı Çankırı'nın Orta ilçesi Yaylakent beldesine gelen Bakan Yıldız, mehteran takımının gösterisiyle başlayan törende yaptığı konuşmada, Yıldızlar SSS Holding'in güçlü bir firma olduğunu ve santrali 3 yıl içerisinde bitirebileceğini söyledi.
Termik santralin bulunduğu yerde toprağın altında da üstünde de bereket olduğunu, hükümetin büyüme hedeflerini ortaya koyduğunu ve Çankırı'nın, 4. teşvik bölgesinde yer almasının bu yatırımı ortaya çıkardığını dile getiren Yıldız, şunları kaydetti:

"Global krizin dünyada devam ettiği, bazı ülkelerin iflas ettiği bir dönemde bu yatırımlar oluyor. Türkiye ise büyümeye devam ediyor. İlerde pazar problemi yok. Burada üretilecek elektrik, tüm Türkiye'de tüketilecek. Çankırı, işsizliğin hemen hemen yaşanmadığı illerden biri... Bu, son derece önemli bir başarı. Bu açıdan herkese teşekkür ediyorum.

Türkiye'de elektriğin yenilenebilir enerjiden üretilmesi gerek. Biz, öncelikle yerli kaynaklara önem veriyoruz. Biz, özel sektör eliyle büyümeyi sağlayacağız. Özel sektörün de elde ettiği bu tasarrufları yine bu sektöre yatırması için çalışacağız."

"EVET" OYU İSTEDİ
Bakan Yıldız, 12 Eylülde yapılacak referanduma değinirken de, bunun bir siyasi oylama olmadığını vurguladı. Geleceğe, daha güzel bir Türkiye bırakmak için halk oylamasına gidildiğine dikkati çeken Yıldız, "Bu oylamada tek tek tüm Ortalı vatandaşlarımızın oyunun önemi olacak" dedi.

ÇANKIRI'YA
3 YATIRIM DAHA
Yıldızlar SSS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Yıldız da konuşmasında, Çankırı"ya önümüzdeki yıllarda üç yeni yatırım daha yapacaklarını belirterek "Bölgeye yapmış olduğumuz yatırımlarımız devam edecek. Bölgenin kalkınmasında Yıldızlar Holding olarak katkımız oluyorsa kendimizi mutlu addederiz" dedi.

3 yılda tamamlanması planlanan santralde, madencilerle birlikte 3 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

BAKAN YILDIZ ÇERKEŞ'TE
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve beraberindekiler temel atma töreni sonrası incelemelerde bulunmak üzere Çerkeş'e geçtiler. AYTAÇ et entegre tesislerini gezen Bakan Yıldız'a, Genel Müdürü Adil Tekdemir firma ve tesisler ile ilgili bilgiler verdi.

Oldukça sıcak bir ortamda gerçekleşen AYTAÇ fabrika gezisi sonrası Kurşunlu'ya geçen Bakan Yıldız, Yıldızlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Yıldız tarafından verilen iftar yemeğine katıldı. Bakan ve beraberindekiler daha sonra Ankara'ya döndüler.

(Fotoğraflar için Çerkeş'ten Foto Turan ve Karatekin gazetesine katkılarından dolayı teşekkür ederiz)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler