“Terörist sandım, vurdum”

“Terörist sandım, vurdum”

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısının öldürdüğü Ahmet Sülüşoğlu'nun ailesi açıklama yaptı: Yumuşak mizaçlı biriydi...

Küçükçekmece’de Halkalı’da trafikte tartıştığı Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz tarafından 3 kurşunla öldürülen 33 yaşındaki Ahmet Sülüşoğlu’nun ailesi açıklama yaptı. Başına, kalbine ve boynuna aldığı kurşunlarla yaşamını yitiren Sülüşoğlu’nun babası ‘Karakola çağırdılar. ‘Bizimkilerden bir tanesi vurmuş’ dediler. Ahmet silah taşımaz dedim. Tutanak tuttular” dedi.

Sülüşoğlu’nun ağabeyi Mecnun Sülüşoğlu da “Vuran kişi ilk ifadesinde ‘terörist  sandım, vurdum demiş. Bu ifade bizi çok yaraladı” diye konuştu.

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı cinayetten tutuklandı

“ÇATIŞACAK BİR MİZACI YOKTU”
Ahmet Sülüşoğlu’nun TIR şoförü olan ağabeyi Mecnun Sülüşoğlu olaydan 9 saat sonra haberdar edildikleri nedeni ile isyan etti. Sülüşoğlu, “Artık ne olduysa gururuna yediremeyip arabanın önünü kesmiş. Tartışmışlar, polisin silahını görünce, gidip kuru sıkı bir silah bulmuş. Çok tahrik olduğundan şüpheleniyoruz. Normalde o mizaca sahip bir insan değil” diye konuştu.

“TERÖRİST SUÇLAMASI ÇOK ÜZÜCÜ”
Kardeşinin uysal sabıkasız nornmal biri olduğunu söyleyen Mecnun Sülüşoğlu, En çok kardeşine terörist muamelesi yapılmasına üzüldüklerini söyledi. Kardeşini vuran emniyet müdürünün ilk ifadesinde “Terörist sandın, vurdum” dediğini hatırlatan Mecnun Sülüşoğlu, “Kamera kayıtları olduğunu düşünmüş olacak ki, tekrardan ifadesini değiştirmiş” diye konuştu.

Her zaman tartışma olabilceğini söyleyen acılı ağabey, ‘ Ahmet bu hadde geldiğine göre gururu ile çok oynanmış olmalı” dedi.

ATATÜRK DÖVMESİ OLAN BİRİ TERÖRİST OLAMAZ
“Eğer bir trafik tartışmasından insanlar ölüyorsa orada insanlık ölmüş demektir ” diyen Amca İbrahim Sülüşoğlu ise, yeğeninin hiçbir hırçınlığının olmadığını belirterek, polisin olayla ilgili kendilerine yeterince bilgi vermemesinden yakındı. "Sanki talimat verilmiş ‘konuşmayın’ diye, Atatürk dövmesi taşıyan bir insan. Terörist olamaz, mümkün değil” diye konuştu.

KALBİNDEN DEĞİL AYAĞINDAN VURABİLİRDİ
Ahmet’in yengesi Serpil Sülüşoğlu, ”Sabah işe giderken kuşlara yem koyar, su koyar öyle gider. Çok efendi, çok ağırbaşlı öyle bir kişiliğe sahipti. Nasıl oldu anlamadım. İnsan köpeğe sıkmaz o kurşunu” dedi.

Ahmet’in melek gibi bir insan olduğunu söyleyen yengesi, “Birileri yaptıklarını saklamak istiyor. Terör olarak gösterip kendi paçalarını sıvamaya çalışıyorlar. Madem öyle zannediyorsunuz. Yaralayın. Alın sorgulayın, arkasındaki gücü bulun. Vuran kişi ıskalayacak bir kişi değil ki, direkt hedefe, kalbine ateş etmiş, Ayağından vurabilirdi. Cumhuriyetçi bir çocuktu. Burasında aslan dövmesi vardı. Herkes bıraksa ben bırakmayacağım olayın peşini. Bu kadar kolay mı ? O silahlar bizlerin silahı. Bizlerin vergileriyle alınan, bizleri korumak için alınan silahlar. Kimse kendi egosunu tatmin etmek için kimseyi vuramaz” dedi.

“BU ÜLKEDE ADALET YOK”
9 saat boyunca kendilerine haber verilmediği bilgisini tekrarlana Serpil Sülüşoğlu, “Neden o kadar saat bekliyorlar? Zaman kazanmak için mi? Kendilerine göre bir adalet sağlamak için mi? ‘Ahmet uyuşturucu kullanıyordu’. ‘Ahmet teröristti’. Çünkü hafifletici sebepler, karşı taraf için. Öyle bile olsa bir insanı ayağından vurabilirsiniz değil mi? Bu mu adalet? Orman kanunları mı var? Büyük büyük adalet saraylarını yapıyorlar, ama bu ülkede adalet yok” şeklinde konuştu.

ACILI BABA FOTOĞRAFLARI GÖSTERDİ
Oğlunun otopside çekilen fotoğraflarını kameraya gösteren ve oğlunun başına, kalbine ve omzuna aldığı 3 kurşunla vurulduğunu söyleyen baba Mehmet Sülüşoğlu konuşmakta güçlük çekti.

Mehmet Sülüşoğlu, “Beni karakola çağırdılar. ‘Bizimkilerden bir tanesi vurmuş’ dediler. Ahmet hayatta silah taşımaz dedim. Tutanak tuttular” diye anlattı. Acılı baba olayın detaylarının kendisine anlatılmamasından da yakındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler