Teröristler şantiye bastı: 3 ölü

Teröristler şantiye bastı: 3 ölü

PKK, Batman'da TPAO şantiyesini bastı, güvenlik görevlilerini öldürdü.

Batman’ın Kozluk ilçesi Yanıkkaya köyü mevkiinde bulunan Avustralya'ya ait Şelmo petrol sahasında terör örgütü PKK elemanları tarafından devriye görevi yapan özel güvenlik görevlilerini çapraz ateşe tuttu. Uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda 2 özel güvenlik görevlisi ve 2 işçi ağır yaralandı. Silah seslerinin duyulması ile yardıma gelen güvenlik görevlilerinin arkadaşları ateşe karşılık verdi.Karanlıktan faydalanarak kaçan PKK'lı terörist grup takibe alındı.Şirket çalışanları şirkete ait ambulanslarla yaralıları Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırdı.Hastanede yaralılara yapılan tüm müdahalelere rağmen güvenlik görevlileri Mücahit İçli (28) ve Nimet Dalkılıç (30) ile işçi Şerif Çolak (36) kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olay sonrası Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, hastaneye gelerek hastanede görevli personel ve polislerden olayla ilgili bilgi aldı.Çatışmanın yaşandığı bölgeye Batman ve Kozluktan çok sayıda özel harekat polisi ve jandarma gönderildi.Kaçan PKK'lı terörist grubun yakalanması an meselesi,hastanede hayatını kaybeden güvenlik görevlileri ve işçi Şerif Çolak'ın cenazeleri Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Batman Valisi Ahmet Turhan da saldırısı sonrası hastaneye gelerek açıklama yaptı. Vali Turhan açıklamasında şunları söyledi: "22:30 sıralarında Kozluk bölgesi Şelmo dediğimiz Özel sektör petrol arama şirketinde maalesef orada iki güvenlik elemanımız ve elektrikçi vatandaşımız şehit ediliyor. Yine anneler ağladı, çocuklar yetim kaldı. Örgüt 30 yıldan beri bölgemizde masum insanlara yaptığı zulmü yine günahsız sivil vatandaşlarımızı öldürerek gösterdi. Ben milletimize ve ailelerine başsağlığı diliyorum. Hain teröristler eylem yaptıktan sonra kaçtılar. Güvenlik güçlerimiz olayın meydana geldiği alanda faaliyetlerini yürütüyor."dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler