Tersanedeki ihmal yüzünden canından oldu

Tersanedeki ihmal yüzünden canından oldu

Korgu'un Çukurören köyünden olan iki çocuk babası Yalçın Hünerli (29) Yalova'da iki ay önce işbaşı yaptığı tersanede dün akşam saatlerinde iş kazası sonucu yaşamını yitirdi.

Mart ayında Yalova'daki tersaneye düz işçi olarak işbaşı yapan, Korgun - Çukurören köyü nüfusuna kayıtlı Yalçın Hünerli (29) dün saat 16.00 sularında meydana gelen iş kazası sonucu yaşamını yitirdi.

Yalova'da Sefine Tersanesinde kuru yük (çimento) tamir gemisinin havuzuna yanaştırılma işlemi sırasında kopan donanım halatının tersanede kadrolu olarak çalışan Yalçın Hünerli yaşamını yitirdi.

sefine-tersane-resim-05.jpg

SENDİKA OLAYI CİNAYET OLARAK DEĞERLENDİRDİ

Hünerli'nin ölümü ile ilgili olarak bir açıklama yapan Limter-İş Sendikası, "Bugün Yalova-Altınova tersaneler bölgesinde faaliyet gösteren ve lider tersane olarak reklamı yapılan 140 bin metre kare alana kurulu bulunan Sefine tersanesinde yaşanan iş kazası sonucu bir işçi arkadaşımız daha iş cinayetine kurban gitti" dedi.

Sendika yetkililerinden alınan bilgiye göre, olay şöyle gerçekleşti:

Sefine Tersanesinde  kuru yük (çimento) tamir gemisinin havuza yanaştırılma işlemi sırasında kopan donanım halatının Yalçın Hünerli'ye çarpması sonucu Hünerli yaşamını yitirdi.

Gerekli iş güvenliğ tebdiri alınmış olsaydı, yani gemi halatı babaya bağlandıktan sonra halat mahali boşaltılmış olsaydı halat kopsa bile bir iş kazası yaşanmayacak ve  Yalçın Hünerli de yaşamınıyitirmeyecekti.

GERİDE GÖZÜ YAŞL BİR EŞ,
3 YAŞINDA ve 5 AYLIK İKİ KIZ ÇOCUĞU KALDI

İki kız çocuk babası Yalçın Hünerli'nin ölüm nedeninin anlaşılması için cenazenin Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderildiği, bugün akşam saatlerinde Bursa'dan alınan cenazenin Çukurören köyüne getirilerek yarın köy mezarlığında defnedileceği öğrenildi.

Yalova Cumhuriyet Savcılığnın Yalçın Hünerli'nin işyerinde meydana gelen kaza sonucu ölümü ile ilgili olarak soruşturma açtığı da gelen bilgiler arasında.

Öte yandan bugün ve yarın yapılacağı açıklanan Çukurören köyündeki şenliklerin de yaşanan beklenmedik ölüm nedeniyle iptal edildiği öğrenildi.

Merhum Yalçın Hünerli'ni aynı zamanda Çukur Ören köyü Yaren ekibinde bulunduğu bilgisine ulaştık. Aşağıdaki fotoğrafta merhum Hünerli (ayakta) soldan 4'üncü sırada.

yalcin-yaren-resim-03.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler