Terzi yamağına Başbakandan dava!

'Terzi yamağı'na Başbakan'dan dava!

Twitter mesajları ile ilgili olarak ünlü modacı Barbaros Şansal hakkında 2 yıl 3 ay hapis cezası isteniyor.

Kendisini “terzi yamağı” olarak nitelendiren ünlü modacı Barbaros Şansal hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik twitterdaki iletiler nedeniyle dava açıldı. Şansal hakkında Erdoğan için “onur ve şeref ve saygınlığını rencide etmek” suçundan 2 yıl 3 ay hapsi istenen iddianamede, paylaşımları yapan kişinin açık kimlik ve adres bilgileri tespit edilemediği belirtilse de dava açmaya yeterli şüphe bulunduğu kaydedildi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları kendisini “terzi yamağı” olarak nitelendiren ünlü modacı Barbaros Şansal hakkında sosyal paylaşım sitesi twitterda, “twitter.com/barbarossansal” adlı adresten atılan twitler hakkında şikayetçi oldu. Dilekçede, Barbaros Şansal’ın ismini taşıyan “barbarossansal” isimli adresten atılan mesajların eş zamanlı olarak bir başka paylaşım sitesi olan “facebook”daki “facebook.com/terziyamagi2” isimli adreste de paylaşıldığı belirtildi. Çeşitli tarihlerde yapılan yazı paylaşımlarında AK Parti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsiyet haklarına saldırıda bulunulduğunun savunulduğu dilekçede, “Erdoğan’ın şeref, haysiyet ve onuruna yönelik fevkalade ağır küfür, saldırı, iftira, hakaretler, yorumlarda bulunduğu” belirtildi. Şikayet dilekçesinde, şüphelinin iletilerini twitterdaki 9 bin 645, facebook da ise 33 bin 882 kişi tarafından görüldüğü ve paylaşıldığı bilgisine yer verildi. Söz konusu şikayetin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da modacı Şansal hakkında iddianame hazırladı. 
 
ADRESLER BANA AİT DEĞİL 
Başsavcılık tarafından hazırlanan iddianame Ankara 7. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Şansal hakkında 2 yıl 3 ay hapis istenen davanın duruşması önümüzdeki günlerde başlayacak. İddianamede, “barbarossansal” isimli adresten atılan ve modacı Barbaros Şansal’a ait olduğu iddia edilen mesajlara da yer verildi.
 
Barbaros Şansal ise İstanbul 9. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde verdiği ifadesinde, “söz konusu twitter hesabının kendisi tarafından açılmadığını bu hesabın İTÜ Rektörlük servis sunucularından açıldığının belirlendiğini, 2012 Ağustos ayından itibaren kullandığı hesapta ise bahse konu eski linklere tıklandığında facebook sayfasına ulaşılamadığını” belirtti. Şansal, söz konusu hesabın kendisi tarafından açılmadığını, hesapları kendisinin kullanmadığını ifade etti. Yazıların yanlış yorumlandığını kaydeden Şansal, suçlamaları da kabul etmedi. 
 
AÇIK KİMLİK VE ADRES BİLGİLERİ TESPİT EDİLEMEDİ
ANCAK DAVA AÇMAYA YETERLİ ŞÜPHE BULUNDU 
“Twitter.com/barbarossansal” isimli adres hakkında yapılan incelemede ise paylaşım sitesinin Türkiye’de herhangi bir temsilciliğinin bulunmadığı, bu nedenle de paylaşımları yapan kişinin açık kimlik ve adres bilgileri tespit edilemedi. Söz konusu adresten 18 Mayıs tarihinde “Atatürk’ün Anayasasını, Menderes banal, Özal sanal, Tayyip ise anal yapmaya çalışır ancak devlet babanın babası sadece hayasız oğlanların cebinde çalışır…” denildiğinin ifade edildiği iddianamede, Erdoğan’a kamu görevinden dolayı onur şeref ve saygınlığını rencide edilerek suçun işlendiği kaydedilerek, dava açmaya yeterli şüphe bulunduğu ifade edildi. Şansal’ın TCK’nın “hakaret” başlığını taşıyan 125. maddesinin 2, 3/a ve 4. fıkraları uyarınca ayrı ayrı cezalandırılması istendi. Şansal için istenen ceza 3 aydan 2 yıla kadar hapis öngörüyor. Savcılık ayrıca iddianamede cezanın alt sınırının 1 yıldan az olmasını isterken, suçta ceza artırımı öngören fıkranın da uygulanmasını talep etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler